anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

W5500 - DLNA

profile.country.pl_PL.title
savik68
Początkujący

W5500 - DLNA

Witam wszystkich ponieważ jestem tu nowy serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem TV Sony 37W5500 i mam problem z podłączeniem go do sieci LAN posiadam router D-Link 524T z włączonym DHCP podłanczam go do TV i nic się nie dzieje router powinien sam poszukać nowe urządzenie ale nic się nie dzieje próbowałem ręcznie wpisywać IP i inne ale nic napewno dla tego że IP jest dynamiczne (neostrada) może ktoś wie co trzeba zrobić żeby to działało z góry dziękuję za pomoc.

71 ODPOW. 71
jerzyk23
Początkujący

Zimny._ jeszcze raz dzięki za pomoc. to DLNA jest super.
teraz będę testował USB zobaczę jakie odtwarza formaty tylko na to wszystko trochę brakuje mi czasu
Pozdrawiam.

tomeko
Początkujący

Tomski1976 napisał(a):

Do tej pory z LiveBoxem neostrady przy polaczeniu z netem nie mam najmniejszych problemow. Hula sobie jak trzeba i stacjonarny i laptopik. Jestem z tego zadowolony i do tego bez kabli.

żeby połączyć TV do sieci wifi musisz podłączyć do TV access-pointa (w trybie klienta wifi). Można też TV podłączyć kablem, ale z tego co znalazłem w sieci, w LB połaczenie wifi-lan jest bardzo kiepskie (wyczytałem, że może być ograniczone do 1Mbps, ale nie jestem w stanie zweryfikować tego).
Jeżeli użyjesz wifi (w LB jest sieć '802.11g'), w przypadku odtwarzania siecią niektórych filmów HD, możesz mieć problemy z przepustowością, ale to musiał byś przetestować.

Melon55-----
Początkujący

Witam!
Mam telewizor podłączony do routera - kablem RJ45.
Komputer mam "średni" - 2GB ramu, core duo 2.0ghz, 8800gt,250gb ata
Mam problem z płynnością obrazu, a szczególnie dużych plików .mkv
Oczywiście łączę się za pomocą PS Media Serwer, spotkał się ktoś z czymś podobnym?
pzdr

oldguest
Początkujący

A komputer też jest podłączony kablem czy Wi-Fi?

Melon55-----
Początkujący

Komputer stacjonarny, więc też kablem ;)

oldguest
Początkujący

Można też sprawdzić bufor (na pierwszej zakładce programu) czy program "nadąża" dekodować.

Ravi-----
Początkujący

Melon55 napisał(a):

Witam!
Oczywiście łączę się za pomocą PS Media Serwer, spotkał się ktoś z czymś podobnym?
pzdr

Komputer jest bez fajerwerków, ale nie powinno być, aż takich problemów. Pytanie co rozumiesz przez duże pliki .mkv? i druga sprawa,jak rozumiem gdy nie korzystasz z DLNA to na monitorze te same pliki chodzą płynnie?

tomeko
Początkujący

Melon55 napisał(a):

Witam!
pzdr

Powodami cięcia może być albo za słaby komputer, albo za słaba sieć.
Komputer wygląda na taki, który powinien "udźwignąć" transkodowanie obrazu HD, wiec raczej jest to problem sieci.
Niestety BRAVIA ma pasmo ograniczone do 20Mbps (można je zwiększyć do 50Mbps), a film w jakości HD, przekodowany bezstratnie do MPEG2 może (szczególnie przy dynamicznych scenach) tą wartość wielokrotnie przekraczać i stąd następują problemy z płynnością.
Polecam: http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=59&t=3824&p=67328#p67328

OsiRis-----
Początkujący

Na W7 PS3 też działa :c5

Zimny_
Użytkownik

Parę dni temu u znajomej instalowałem PS3 MS na Windowsie 7. Faktycznie bez żadnych problemów. Swoją drogą, bardzo udany system (jak narazie). Chociaż już Microsoft mówi o jakiś dużych lukach w zabezpieczeniach.