anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

W5500 - DLNA

profile.country.pl_PL.title
savik68
Początkujący

W5500 - DLNA

Witam wszystkich ponieważ jestem tu nowy serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem TV Sony 37W5500 i mam problem z podłączeniem go do sieci LAN posiadam router D-Link 524T z włączonym DHCP podłanczam go do TV i nic się nie dzieje router powinien sam poszukać nowe urządzenie ale nic się nie dzieje próbowałem ręcznie wpisywać IP i inne ale nic napewno dla tego że IP jest dynamiczne (neostrada) może ktoś wie co trzeba zrobić żeby to działało z góry dziękuję za pomoc.

71 ODPOW. 71
jerzyk23
Początkujący

Dzięki Zimny za zainteresowanie.
Komp. wyczyściłem tym pr. Dziś już nic nie zrobię bo mam dziś nockę.
Odezwę się jutro, będę coś kombinował.
Pozdrawiam.

tomeko
Początkujący

zmniejsz wielkość bufora transkodowania.
Jak nie pomoże, to załącz plik debug.log (najlepiej spakowany) z katalogu PS3 media servera, zobaczymy co tam w trawie piszczy...

OsiRis-----
Początkujący

jestem pod wrażeniem możliwości ... dzięki za porady

Tomski1976
Początkujący

czy mozna podlaczyc 40W5500 z kompem przez LiveBoxa neostrady ? lub moze jakos bezprzewodowo ?

jerzyk23
Początkujący

Czyszczenie systemu nic nie dało, w sobotę przyjechał kolega z pracy inform.
i w ciągi paru sekund program wystartował i sprawuje się świetnie.
cyt..Powodem wyłączania się PS3 w moim przypadku jest karta sieci bezprzewodowej, powoduje jakieś chwilowe blokowanie tego programu lub jakiś program współpracujący z tą kartą albo kodekiem,

Zimny_
Użytkownik

Tomski1976 napisał(a):

czy mozna podlaczyc 40W5500 z kompem przez LiveBoxa neostrady ? lub moze jakos bezprzewodowo ?

Nie bawiłem się w podłączenie z Bravią. Ale kiedyś próbowałem postawić sieć na tym urządzeniu. Po dłuższym czasie udało się, ale była strasznie niestabilna. Być może są nowe softy które poprawiają te opcje, ale generalnie nie mam zaufania do LB. Zapewne miesięcznie płacisz za niego ok 10zł. Za tą kasę możesz wziąć jakiegoś routera dobrej firmy na raty. Będziesz miał lepszy zasięg, stabilniejsze połączenia, urządzenie które będzie Twoją własnością (LB trzeba oddać po upływie umowy)...

Zimny_
Użytkownik

Jerzyk23, właśnie to jest dziwne w komputerach. Jest całe mnóstwo możliwości, nigdy nie wiadomo co się zrąbie. Czasami najgłupsza, najmniej spodziewana rzecz może być przyczyną.. Na odległość nie jest łatwo pomóc...

Tomski1976
Początkujący

Do tej pory z LiveBoxem neostrady przy polaczeniu z netem nie mam najmniejszych problemow. Hula sobie jak trzeba i stacjonarny i laptopik. Jestem z tego zadowolony i do tego bez kabli.

Nie wiem jakby to bylo z TV.

profile.country.PL.title
cork-----
Nowicjusz

a ja się zastanawiam jakie korzyści płyną z DLNA
czy nie lepiej podłączyć kompa przez HDMI i wtedy chodzą wszystkie multimedia jakie sobie wymarzymy ???

pzdr
Cork

Zimny_
Użytkownik

Tomski1976 w mojej karierze wymieniałem już 3 razy LB, nigdy nie działał poprawnie. Na routerze D-link, Linksys działało poprawnie a prędkość max była wyższa o parę Kb. Przy połączeniu z netem sporo zależy od ustawień portów w TPSA, również to mogło być przyczyną niestabilności LB u mnie, ale wystarczająco się zraziłem.

cork - DLNA wykorzystujesz połączenie sieciowe. Korzystasz z zasobów komputera, ale inna osoba może robić sobie na nim coś innego. Znaczy to, że oglądasz film z komputera na LCD, a ktoś w tym samym czasie pracuje na tym komputerze (albo gra w gry).
Przy podłączeniu przez HDMI telewizora używasz jako monitor. Czyli to co robisz na kompie, jest widoczne na telewizorze. Chyba, że ustawisz LCD jako drugi monitor. Sterowanie i tak będzie odbywać się z kompa, przy DLNA sterujesz telewizorem. Główna różnica. Ale w gry nie pograsz przez DLNA.