Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich ponieważ jestem tu nowy serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem TV Sony 37W5500 i mam problem z podłączeniem go do sieci LAN posiadam router D-Link 524T z włączonym DHCP podłanczam go do TV i nic się nie dzieje router powinien sam poszukać nowe urządzenie ale nic się nie dzieje próbowałem ręcznie wpisywać IP i inne ale nic napewno dla tego że IP jest dynamiczne (neostrada) może ktoś wie co trzeba zrobić żeby to działało z góry dziękuję za pomoc.
tomeko napisał(a):
Polecam ps3mediaserver.
Ostatnie wersje tego programu współpracują z bravią:
http://www.ps3mediaserver.org/forum/viewtopic.php?f=2&t=919
Musisz ściągnąć wersję rozwojową/testową co najmniej 1.111.345 (a nie oficjalne wydanie, gdyż w tej chwili programiści pracują nad wsparciem dla Bravii i jest to w fazie testowej, ale już filmy już odtwarza i transkoduje). W podanym linku jest do ściągnięcia ostatnia wersja rozwojowa.
Po zainstalowaniu, zmień w pliku ..\renderers\Bravia5500.conf opcje SeekByTime na true, to bedziesz mógł przewijać filmy.
Dzięki serdeczne będę testował.
dołączam się do tematu. ściągnąłem też najnowszą wersję, jestem oczarowany wykorzystaniem tej funcji, żona praktycznie non stop włącza coś dzieciom. pojawia się jednak małe zapytanie-problem? po każdym połączeniu telewizor pokazuje nowy serwer.czyli po wyłączeniu telewizora i ponownym włączeniu mam juz utworzony w tv nowy widoczny serwer. co można zrobić by tak nie było. mam już długi słupek tego samego serwera. można je w sumie ukryć ale następnie mam znowu po nowych połączeniach. czy macie ten sam problem?
Witam
Mam problem z ps3mediaserver. wyłącza się po około minucie przekazu filmu do w5500, zdjęcia , muzyka działa wzorowo. Przeinstalowałem program i jest to samo.
Po tym samoczynnym zamknięciu żeby uruchomić ps3mediaserver na PC muszę wejść do
folderu instalacyjnego i uruchomić z pliku "pms" ponieważ ze skrótu nie startuje.
Proszę o pomoc jeżeli ktoś miał podobny problem.
Jaki masz system operacyjny i jaką wersję serwera?
System XP ; ps3mediaserver. 1.11.356 instalowałem pop.wer. i to samo
Spróbuj odinstalować PS3 MS, ściągnąć program do czyszczenia komputera (polecam Advanced System Optimizer albo CCleaner) i jeszcze raz sprawdzić. Czy w firewallu masz PS3ms jako zaufany program?
tak, zapora__mam zaznaczony jako zaufany.
Teraz przywruciłem system z przed miesiąca jest to samo, pr.antywir. OFF, ze skrótu ps3 teraz wogóle nie startuje.
Uruchomię czyszczenie CClEANER mam ten pr.
Ciekawy przypadek. Cleanera uruchom po usunięciu PS3ms. Spróbuj jeszcze ściągnąć starszą wersję, tą z końcówką *50. Ewidentnie jakiś konflikt. Masz zainstalowane jakieś kodeki na kompie?