Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich ponieważ jestem tu nowy serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem TV Sony 37W5500 i mam problem z podłączeniem go do sieci LAN posiadam router D-Link 524T z włączonym DHCP podłanczam go do TV i nic się nie dzieje router powinien sam poszukać nowe urządzenie ale nic się nie dzieje próbowałem ręcznie wpisywać IP i inne ale nic napewno dla tego że IP jest dynamiczne (neostrada) może ktoś wie co trzeba zrobić żeby to działało z góry dziękuję za pomoc.
No a proszę wejść w ustawienia telewizora to ustawień sieci. Tan zobaczyć czy jest włączone DHCP i czy telewizor otrzymał adres.
jest włączone DHCP (automatyczny DNS) tv nie otrzymał adresu
A kabel jest dobry? Na routerze w ogóle się świeci kontrolka że jest "link"? Jaka długość kabla. Czy kabel jest poprawnie zaciśnięty?
kabel jest 7 metrów i sprawdzany na innym komputerze i wszystko jest ok sieć działa po podłączeniu kompa, po podłączeniu TV kontrolka na routerze się nie świeci.
To trochę dziwne. Docisnąć końcówkę? A czy kable w obu końcówkach mają tę samą kolejność? Wygląda na to że po prostu nie ma komunikacji....
Tak wygląda ale zrobiłem test podłączyłem ten kabel bezpośrednio z tv pod komputer omijając router i komputer odrazu go odnalazł.
savik napisał(a):
Tak wygląda ale zrobiłem test podłączyłem ten kabel bezpośrednio z tv pod komputer omijając router i komputer odrazu go odnalazł.
Witam.
Czy ktoś z Was wie może jaki soft DLNA Server poprawnie obsługuje transkodowanie i działa z telewizorami serii W5500?
Mam od kilku dni telewizor 37W5500 i cały weekend walczyłem z różnymi serwerami DLNA ale ŻADEN nie współpracował poprawnie z tym telewizorem w zakresie wyświetlania filmów.
Telewizor ten w standardzie obsługuje poprzez DLNA filmy w MPEG2, AVCHD i HDV i do wyświetlenia filmów w innych formatach potrzebne jest transkodowanie. Niestety wszystkie programy pod Windows z listy z tej strony http://www.rbgrn.net/content/21-how-to-choose-dlna-media-server-windows-mac-os-x-or-linux bądź nie współpracowały w ogóle lub nie transkodowały filmów.
W związku z tym czy znacie jakiś program który robi to poprawnie?
Pozdrawiam
Sulik
Polecam ps3mediaserver.
Ostatnie wersje tego programu współpracują z bravią:
http://www.ps3mediaserver.org/forum/viewtopic.php?f=2&t=919