Podziel się wrażeniami!
Witam.Posiadam KDL 37EX500,BDP S560 i HT SF100.Mam pytanie dlaczego w telewizorze,w menu sync jest widoczny tylko odtwarzacz BD,na liście urządzeń HDMI brakuje amplitunera kina domowego?
Możliwe że funkcje Bravia Sync trzeba włączyć w kinie.
W amplitunerze funkcja HDMI control jest na ON.Dodam że włączanie i wyłączanie całego zestawu działa jednym przyciskiem od pilota telewizora.Chodzi mi o to żeby podczas oglądania telewizji włączyc lub wyłączyć amplituner przy użyciu Menu Sync w telewizorze.Nie mogę tego zrobić gdyż amplituner nie jest widoczny w Menu Sync.
Spróbuj w ustawieniach wejść zewnętrznych, odszukać ustawienia HDMI i tam zaktualizować listę urządzeń. Oczywiście zrób to przy włączonym amplitunerze.
Próbowałem aktualizacji listy urządzeń HDMI.W dalszym ciągu amplituner nie jest widoczny w Menu Sync.Może amplituner ma być niewidoczny w Menu Sync telewizora,może sterowanie nim jest możliwe tylko w opcji głośniki wybierając tam system audio lub głośnik TV?Dodam że w liście urządzeń HDMI przy odtwarzaczu BD jest podpisane połączony,zaś przy systemie audio jest puste pole.
Jaki masz kabel HDMI, którą wersję?
Całość mam połączone dwoma kablami HDMI SONY DLC-HD10HF.Co do wersji to nie wiem.Wcześniej miałem połączone kablami HDMI Prolink.Zamiana przewodów na SONY również nie dodała amplitunera do listy urządzeń HDMI.
Wydaje mi się, że amplituner powinien być widoczny na liście urządzeń. Nie wiem, może jakiś błąd, coś się z czymś kłóci. Spróbuj odłączyć wszystkie urządzenia, zresetować ustawienia, odłączyć od prądu na parę minut, podłączyć kable na wyłączonych urządzeniach i ponownie skonfigurować Bravia Sync.
W głównym menu w liście urządzeń HDMI amplituner jest widoczny jako SOUND SYSTEM.A może w Menu Sync tak ma być że amplituner nie jest na liście urządzeń HDMI.Może całe sterowanie amplitunerem w Menu Sync ma się odbywać w opcji głośniki poprzez wybór;głośnik TV lub system audio?Tylko wtedy po wybraniu: głośnik TV amplituner zostanie wyciszony i nie będę mógł wyłączyć amplitunera pilotem od telewizora,chyba że razem z telewizorem.Czy to że na liście urządzeń HDMI SOUND SYSTEM nie jest widoczny jako podłączony to normalne.http://oi51.tinypic.com/2w4cwgm.jpg