anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL 37EX500 menu Bravia Sync

oldguest
Początkujący

KDL 37EX500 menu Bravia Sync

Witam.Posiadam KDL 37EX500,BDP S560 i HT SF100.Mam pytanie dlaczego w telewizorze,w menu sync jest widoczny tylko odtwarzacz BD,na liście urządzeń HDMI brakuje amplitunera kina domowego?

8 ODPOW. 8
oldguest
Początkujący

Możliwe że funkcje Bravia Sync trzeba włączyć w kinie.

oldguest
Początkujący

W amplitunerze funkcja HDMI control jest na ON.Dodam że włączanie i wyłączanie całego zestawu działa jednym przyciskiem od pilota telewizora.Chodzi mi o to żeby podczas oglądania telewizji włączyc lub wyłączyć amplituner przy użyciu Menu Sync w telewizorze.Nie mogę tego zrobić gdyż amplituner nie jest widoczny w Menu Sync.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Spróbuj w ustawieniach wejść zewnętrznych, odszukać ustawienia HDMI i tam zaktualizować listę urządzeń. Oczywiście zrób to przy włączonym amplitunerze.

oldguest
Początkujący

Próbowałem aktualizacji listy urządzeń HDMI.W dalszym ciągu amplituner nie jest widoczny w Menu Sync.Może amplituner ma być niewidoczny w Menu Sync telewizora,może sterowanie nim jest możliwe tylko w opcji głośniki wybierając tam system audio lub głośnik TV?Dodam że w liście urządzeń HDMI przy odtwarzaczu BD jest podpisane połączony,zaś przy systemie audio jest puste pole.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Jaki masz kabel HDMI, którą wersję?

oldguest
Początkujący

Całość mam połączone dwoma kablami HDMI SONY DLC-HD10HF.Co do wersji to nie wiem.Wcześniej miałem połączone kablami HDMI Prolink.Zamiana przewodów na SONY również nie dodała amplitunera do listy urządzeń HDMI.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Wydaje mi się, że amplituner powinien być widoczny na liście urządzeń. Nie wiem, może jakiś błąd, coś się z czymś kłóci. Spróbuj odłączyć wszystkie urządzenia, zresetować ustawienia, odłączyć od prądu na parę minut, podłączyć kable na wyłączonych urządzeniach i ponownie skonfigurować Bravia Sync.

oldguest
Początkujący

W głównym menu w liście urządzeń HDMI amplituner jest widoczny jako SOUND SYSTEM.A może w Menu Sync tak ma być że amplituner nie jest na liście urządzeń HDMI.Może całe sterowanie amplitunerem w Menu Sync ma się odbywać w opcji głośniki poprzez wybór;głośnik TV lub system audio?Tylko wtedy po wybraniu: głośnik TV amplituner zostanie wyciszony i nie będę mógł wyłączyć amplitunera pilotem od telewizora,chyba że razem z telewizorem.Czy to że na liście urządzeń HDMI SOUND SYSTEM nie jest widoczny jako podłączony to normalne.http://oi51.tinypic.com/2w4cwgm.jpg