anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jaki wybrać LCD 26"?

profile.country.pl_PL.title
daropierwszy
Początkujący

Jaki wybrać LCD 26"?

Witam serdecznie wszystkich miłośników sony,
Bardzo roszę o pomoc w wyborze lcd dla mojej Mamy, chodzi o LCD 26" do 2000 tyś.
szukam szukam i nie wiem na który model się zdecydować, oczywiście musi posiadać tuner z MPEG-4 bo to chyba jest teraz najważniejsze?
Bardzo proszę o doradzenie jakiegoś modelu

13 ODPOW. 13
boston-----
Początkujący

A czemu chcesz kupić mamie tak mały telewizor? 26 cali to bardzo bardzo mały ekran. Można kupić za te pieniądze (czy ciut większe) Sony 32 calowe.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

boston napisał(a):

A czemu chcesz kupić mamie tak mały telewizor? 26 cali to bardzo bardzo mały ekran.

Wiesz....nie każdy ma w domu miejsce na duży sprzęt ;)

Może skupmy sie na podaniu konkretnego modelu, a nie rozpatrywaniu przyczyn takiego a nie innego wyboru :)

daropierwszy
Początkujący

boston napisał(a):

A czemu chcesz kupić mamie tak mały telewizor? 26 cali to bardzo bardzo mały ekran. Można kupić za te pieniądze (czy ciut większe) Sony 32 calowe.

Mama ma pokój 15 metrów kwadratowych i przypuszczam że 32" może być troszkę za duży, więc taki idealny rozmiar byłby 26". A jeżeli 32" do 2000 tyś to jaki? ewentualnie, i podajcie jakieś 26 calowe godne zainteresowania, będę go kupował na przyszły tydzień więc mam jeszcze kilka dni żeby coś znaleźć

daropierwszy
Początkujący

Jaki polecacie:
KDL-26V4500 czy KDL-26S5550
I czym te telewizory się różnią?

Ravi-----
Początkujący

Tutaj masz zestawienie obu modeli http://www.sony.pl/comparison/kdl26s5500k/kdl26v4500k i różnic jest naprawdę dużo od tego, że ta Ska jest HD ready w przeciwieństwie do V4500, na korzyść tego drugiego lepszy kontrast, więcej wejść, tuner MPEG-4 etc. Z tych dwóch zdecydowanie Vka ma większe możliwości.

oldguest
Początkujący

Ravi napisał(a):

ta Ska jest HD ready w przeciwieństwie do V4500

W 26 calach V też jest HD Ready. Ogólnie polecam 32 cale cena podobna a jakość lepsza.

Ravi-----
Początkujący

Faktycznie mój błąd spojrzałem na 32 cale, a wkleiłem porównanie dla 26 calowych , co do rozmiaru to zależy gdzie będzie stał bo kupować powiedzmy do kuchni 32 cale to trochę dużo.

oldguest
Początkujący

Do kuchni warto pomyśleć np. o modelu B ze sterowaniem z przodu telewizora...

A tam pokój 15m^2 kolega z pracy ostatnio chyba ma nawet mniejszy pokój i mówi że 32 cale to za małe kupił. Jak gra na PS3 to mówi że z kanapy nic nie widzi.

daropierwszy
Początkujący

32" odpada brak miejsca 26 to max w P/S mama nie będzie grała :slight_smile: tylko jakaś TNK i sygnał ze skrzycznego