- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
3D w Bravii
Trochę czasu już minęło od premiery modelu 3D Sony. Testował ktoś jak się spisuje? Jak wrażenia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zakupiłem w sobotę telewizorek, Sony Bravia 46HX800 w 3D ma sie rozumiec, okularki kupilem dzisiaj, ale predzej w sklepie nie widzialem prezentacji 3D na tym telewizorku. Dzisiaj wlaczylem sobie film w 3D i nie widze tego efektu, że obraz wychodzi na zewnątrz, jest ta głębia, ale bardzo mała. Jestem trochę zły, że nie działa to tak jak powinno. W sklepie widzialem tylko prezentacje na Samsungu w 3D i tam bylo wlaczone 3D i naprawde obraz się wylewał na zewnątrz. Moze zle zrobilem ze kupilem Sony, a nie Samsunga ??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
nocny01 napisał(a):
Moze zle zrobilem ze kupilem Sony, a nie Samsunga ??
Różnica w "wyłażeniu" nie zależy od firmy czy modelu telewizora. Zależy głównie od materiału i wielkości TV/odległości.
Materiały reklamowe Samsunga zazwyczaj są "przerysowane" żeby przyciągać uwagę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W sumie to i tak jestem bardziej przekonany do Sony, bo o sprzecie Samsunga slyszalem to i owo. Ale wracajac, wiec co ja mam zrobic w koncu ? Czy jest mozliwosc wylewania sie ekranu, gdy ogladam np programy z cyfrowego polsatu ? Czy musze miec Blu-raya z 3D i film nagrany pod 3D ?? Bo jesli potrzebuje Blu-raya to jaki jest wgl. sens kupowania telewizora 3D jesli on nie potrafi zwyklych programow przerobic tak jak potrzeba na trojwymiar?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeśli ktoś porównuje materiał prezentacyjnych 3D, z tym symulowanym 3D (z materiału 2D) to jest to gruba przesada. Jeśli widać jakąś głębie i efekt jest jakiś przy symulacji to już jest sukces! Przecież z punktu widzenia teoretycznego jest to niewykonalne. Nie bez powodu materiał 3D jest nagrywany przez 2 kamery... Tylko przy materiale przygotowanym w 3D będzie prawdziwy efekt 3D...
Swoją drogą żeby cieszyć się obrazem Full HD dobrej jakości to i tak trzeba kupić Blu-Ray bo to co nadają stacje satelitarne to ciężko nazywać Full HD (jak to ktoś kiedyś powiedział mogli by się wpierw nauczyć nadawać w pełnym PAL-u a potem brali za Full HD). Swoją drogą N-ka i TNK rozpoczynają (albo już rozpoczęły) nadawanie programu 3D na jednym kanele. Do tego gry z PlayStatnio3, aparaty potrafią już robić panoramę 3D, niedługo będą pewnie kamery konsumencie 3D....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dobra, juz trochę więcej czaje. Ale powiedz mi jeszcze jedno. Te materiały specjalnie nagrane pod 3D to nie są chyba te filmy na których widać kolorek czerwony i zielony? Te filmy, które oglądamy przez te papierowe okularki ze szkłem czerwonym i niebieskim ??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
nocny01 napisał(a):
Te materiały specjalnie nagrane pod 3D to nie są chyba te filmy na których widać kolorek czerwony i zielony? Te filmy, które oglądamy przez te papierowe okularki ze szkłem czerwonym i niebieskim ??
Nie... To np. płytki Blu-Ray z materiałem z 2 kamer. To telewizor decyduje na jaki system 3D to przerobić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To teraz zebrać to wszystko do kupy razem to drogi interes, bo blu-ray + płyty to spory wydatek. A jesli pobiorę z internetu film w 3D, wrzuće go na pendrive, podłącze pod Blu-raya to czy będzie on w stanie to odtworzyć tak jak płyte ??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
nocny01 napisał(a):
To teraz zebrać to wszystko do kupy razem to drogi interes, bo blu-ray + płyty to spory wydatek.
BDP-S470 będzie w sam raz. Cena ~ 650zł.... Tak jak wspomniałem są już transmisje satelitarne.
nocny01 napisał(a):
A jesli pobiorę z internetu film w 3D, wrzuće go na pendrive, podłącze pod Blu-raya to czy będzie on w stanie to odtworzyć tak jak płyte ??
Może być problem... Jak będzie side by side (2 obrazy obok siebie) to chyba się uda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Spoko, dzięki za pomoc Tak wgl. to chciałem dokupić kino domowe, miałem w sumie już jedno na oku, ale tam z tego co widzę jest tylko odtwarzacz DVD, czyli muszę poszukać innego kina z blu-rayem. Czy takie by było dobre? : Sony BDV-E870
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
nocny01 napisał(a):
Czy takie by było dobre? : Sony BDV-E870
Tak na pewno jest ciekawe w stosunku do ceny.