anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

3D w Bravii

tomekkk-----
Początkujący

3D w Bravii

Trochę czasu już minęło od premiery modelu 3D Sony. Testował ktoś jak się spisuje? Jak wrażenia?

30 ODPOW. 30
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

E870 jest fajna propozycją. Więcej informacji znajdziesz w tych wątkach:
viewtopic.php?f=13&t=6989
viewtopic.php?f=13&t=7260

nocny01
Początkujący

Dzieki bardzo za pomoc. A nie wiecie może jak to jest z otwieraniem pamięci przenośnych przez telewizory ? Chodzi mi o to, że jak za dużo pamięci ma, dajmy pendrive, to telewizor nie zobaczy, że dana pamięć jest podłączona ? Mam HX800 46' i nie wiem za bardzo do ilu GB otworzy.

Zimny_
Użytkownik

Telewizor potrafi odczytać spore pojemności. Jednak dysk, czy pendrive musi być sformatowany w FAT32.

nocny01
Początkujący

A jeśli mam 46' HX800 to odtworzy bezpośrednio z USB pliki .mkv ? Bo słyszałem, że nie otwiera takich formatów.

franko-----
Początkujący

Jak wrażenia z użytkowania? Nie mam wątpliwości, że 3D to przyszłość telewizji i oczywiście płaskich ekranów, ale chyba wejście tej technologii do większości domów zajmie jeszcze trochę czasu.

nocny01
Początkujący

Z pewnością jeszcze minie sporo czasu za nim większośc ludzi będzie miała telewizory 3D. Wiąże się to z kosztami. Kupiłem Soniaka HX800 za 7200. Już myślałem, że będzie wszystko git z 3D, ale niestety co się okazało, jeszcze muszę dokupić blu-raya co się wiąże z następnym kosztem. Ostatnio zamówiłem kabel HDMI-DVI i podłączyłem komputer i odtworzyłem z youtube kilka filmików w 3D, bo mają zalożony swój kanał i powiem, że wrażenia mega 😆 choć to tylko filmy pokazowe.

Zimny_
Użytkownik

Popularność 3D zależy również od dostępności materiałów. Jest już w miarę dobrze, a będzie jeszcze lepiej :D Na wiosnę Sony wypuszcza większą gamę Bravi 3D, więc pewnie i cena będzie mniejsza:
viewtopic.php?f=222&t=8132

nocny01 napisał(a):

Ostatnio zamówiłem kabel HDMI-DVI i podłączyłem komputer i odtworzyłem z youtube kilka filmików w 3D, bo mają zalożony swój kanał i powiem, że wrażenia mega 😆 choć to tylko filmy pokazowe.

Mógłbyś porównać materiał 3D odtwarzany z komputera do 3D z Blu ray? Aż tak fajnie wygląda, masz jakiś link :c25 ?

nocny01
Początkujący

Nie bardzo, bo nie mam blu-raya :D Wciąż zastanawiam się jaki kupić, a link mogę Ci podać: http://www.youtube.com/3d#p/c/3E1EB3D4239FA0A6

Zimny_
Użytkownik

Dzięki za link :c22 Sporo ciekawych rzeczy, fajnie. Nie wiedziałem, że coś takiego jest. Może zrobić osobny wątek typu: "Materiały 3D w Internecie", czy coś w tym rodzaju? I tam wrzucać tego typu rzeczy...

nocny01
Początkujący

W sumie to dobra myśl, jesli ktoś trafi na coś ciekawego to może się podzielić z nami :D