Podziel się wrażeniami!
Trochę czasu już minęło od premiery modelu 3D Sony. Testował ktoś jak się spisuje? Jak wrażenia?
Zakupiłem w sobotę telewizorek, Sony Bravia 46HX800 w 3D ma sie rozumiec, okularki kupilem dzisiaj, ale predzej w sklepie nie widzialem prezentacji 3D na tym telewizorku. Dzisiaj wlaczylem sobie film w 3D i nie widze tego efektu, że obraz wychodzi na zewnątrz, jest ta głębia, ale bardzo mała. Jestem trochę zły, że nie działa to tak jak powinno. W sklepie widzialem tylko prezentacje na Samsungu w 3D i tam bylo wlaczone 3D i naprawde obraz się wylewał na zewnątrz. Moze zle zrobilem ze kupilem Sony, a nie Samsunga ??
nocny01 napisał(a):
Moze zle zrobilem ze kupilem Sony, a nie Samsunga ??
W sumie to i tak jestem bardziej przekonany do Sony, bo o sprzecie Samsunga slyszalem to i owo. Ale wracajac, wiec co ja mam zrobic w koncu ? Czy jest mozliwosc wylewania sie ekranu, gdy ogladam np programy z cyfrowego polsatu ? Czy musze miec Blu-raya z 3D i film nagrany pod 3D ?? Bo jesli potrzebuje Blu-raya to jaki jest wgl. sens kupowania telewizora 3D jesli on nie potrafi zwyklych programow przerobic tak jak potrzeba na trojwymiar?
Jeśli ktoś porównuje materiał prezentacyjnych 3D, z tym symulowanym 3D (z materiału 2D) to jest to gruba przesada. Jeśli widać jakąś głębie i efekt jest jakiś przy symulacji to już jest sukces! Przecież z punktu widzenia teoretycznego jest to niewykonalne. Nie bez powodu materiał 3D jest nagrywany przez 2 kamery... Tylko przy materiale przygotowanym w 3D będzie prawdziwy efekt 3D...
Swoją drogą żeby cieszyć się obrazem Full HD dobrej jakości to i tak trzeba kupić Blu-Ray bo to co nadają stacje satelitarne to ciężko nazywać Full HD (jak to ktoś kiedyś powiedział mogli by się wpierw nauczyć nadawać w pełnym PAL-u a potem brali za Full HD). Swoją drogą N-ka i TNK rozpoczynają (albo już rozpoczęły) nadawanie programu 3D na jednym kanele. Do tego gry z PlayStatnio3, aparaty potrafią już robić panoramę 3D, niedługo będą pewnie kamery konsumencie 3D....
Dobra, juz trochę więcej czaje. Ale powiedz mi jeszcze jedno. Te materiały specjalnie nagrane pod 3D to nie są chyba te filmy na których widać kolorek czerwony i zielony? Te filmy, które oglądamy przez te papierowe okularki ze szkłem czerwonym i niebieskim ??
nocny01 napisał(a):
Te materiały specjalnie nagrane pod 3D to nie są chyba te filmy na których widać kolorek czerwony i zielony? Te filmy, które oglądamy przez te papierowe okularki ze szkłem czerwonym i niebieskim ??
To teraz zebrać to wszystko do kupy razem to drogi interes, bo blu-ray + płyty to spory wydatek. A jesli pobiorę z internetu film w 3D, wrzuće go na pendrive, podłącze pod Blu-raya to czy będzie on w stanie to odtworzyć tak jak płyte ??
nocny01 napisał(a):
To teraz zebrać to wszystko do kupy razem to drogi interes, bo blu-ray + płyty to spory wydatek.
nocny01 napisał(a):
A jesli pobiorę z internetu film w 3D, wrzuće go na pendrive, podłącze pod Blu-raya to czy będzie on w stanie to odtworzyć tak jak płyte ??
Spoko, dzięki za pomoc Tak wgl. to chciałem dokupić kino domowe, miałem w sumie już jedno na oku, ale tam z tego co widzę jest tylko odtwarzacz DVD, czyli muszę poszukać innego kina z blu-rayem. Czy takie by było dobre? : Sony BDV-E870
nocny01 napisał(a):
Czy takie by było dobre? : Sony BDV-E870