Podziel się wrażeniami!
Witam,
Brałam udział ww. konkursie i wytypowałam wynik 87420 jak to możliwe, że nie wygrałam nawet pośró uczestników polskich? Wałkiem to wieje:/
Cześć!
Byłaś blisko, ale może ktoś był jeszcze bliżej. Nie brałaś takiej opcji pod uwagę?
Pozdrowienia.
Ty tak serio z tym pytaniem? Wytypowałam wynik 87420 a prawidłowa odpowiedź to była 87423. TEORETYCZNIE jesli był ktoś lepszy ode mnie z Polski, to musiał dac odpowiedź 87421 lub 87422, a biorąc pod uwgaę, że od osoby z Polski był jeszcze ktoś lepszy, kto wygrał nagrodę główną, to ta osoba musiałaby idealnie wytypować wynik, a przypominam, że rozmawimay tu o liczbie, która ma 5 cyfr! Nie ma matematycznie takiej możliwości, by dwie osoby były bliżej ode mnie, kiedy przy liczbie kilkadziesiąt tysięcy pomyliłam się tylko o 3...
Oprócz wsponianych liczb, bliżej od ciebie są również 87424 i 87425. A jeśli mam się czepiać, to jak najbardziej jest możliwe, aby nawet cztery lub więcej osób były bliżej od ciebie wskazania poprawnego wyniku. Istnieje też prawdopodobieństwo, że odpowiedziałaś błędnie na jedno z pozostałych pytań.
W Polsce wygrała Marta, więc musiała być lepsza od ciebie.
Gdybym odpowiedziała źle na pytania quizowe to nie zabierałabym tu głosu.
Proszę Cię jeśli chcesz coś mówić o prawdopodobieństwie to najpierw policz jaka jest szansa wskazania pięciocyfrowej liczby z dokładnością co do jednego.
Brak komentarza ze strony SONY tylko dodatkowo buduje we mnie przekonanie, że wszytskie te konkursy to jedna wielka ściema
Sony w różnych sprawach wzoruje się na strusiach.
Prwdopodobieństwo jest dokładnie takie samo jak każdej innej liczby.
Nie wiem jakiego komentarza oczekujesz od Sony? Czy firma ma podać pełne dane osobowe wszystkich uczestników konkursu z ich odpowiedziami? Czy oczekujesz potwierdzenia, że ktoś inny pomylił się mniej lub wskazał dokładną wartość?
Przykro mi, że nie wygrałaś, ale musisz zrozumieć, że był ktoś lepszy od ciebie.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w kolejnych konkursach.
Tak, jest takie samo czyli 1:99999. Biorąc pod uwagę fakt, że były conajmniej 2 osoby lepsze ode mnie mamy tu do czynienia z szansą 1 do 200k. Jesli próbujesz udowodnić, że to możliwe to albo jesteś głupi albo podstawiony i bronisz lewych wyników.
Od Sony oczekuję aby potwierdzili to niedorzeczne prawdopodobieństwo. Może myśleli, że ludzie nie zapisują sobie jaki wynik typowali i że jak podadzą prawidłową odpowiedź to nikt się nie zorientuje, że będąc tak blisko nie jest nawet w gronie zwycięzców z jego kraju.
sola123 napisali:
[...] Jesli próbujesz udowodnić, że to możliwe to albo jesteś głupi albo podstawiony i bronisz lewych wyników.[...]
Od Sony oczekuję aby potwierdzili to niedorzeczne prawdopodobieństwo. Może myśleli, że ludzie nie zapisują sobie jaki wynik typowali i że jak podadzą prawidłową odpowiedź to nikt się nie zorientuje, że będąc tak blisko nie jest nawet w gronie zwycięzców z jego kraju.
Pierwsza sprawa to daruj sobie proszę wszelkie insynuacje oraz wycieczki osobiste.
Druga sprawa - czyli stanowisko Sony - ta platforma, to nie jest oficjalny kanał komunikacji z firmą Sony. To forum dla użytkowników, utworzone po to by dyskutować, pytać, wymieniać się doświadczeniami.
Jeśli oczekujesz oficjalnego stanowiska, skontaktuj się z Działem Obsługi Klienta SONY.
Nie jest? A to dziwnę bo kiedy zadałam pytanie przez formularz kontaktowy ze strony Sony, to dostałam odpowiedź:
Dzien Dobry, Bardzo dziekuje za kontakt z Sony Store Online. Prosze zapytanie pzreslac na formu Sony Community. Sony Store Online nie zajmuje sie konkursem.
W takim razie poprosze o kontakt do odpowiedniego działu, bo widzę, że w Sony Polska nikt nic nie wie.