Podziel się wrażeniami!
Witam.
Przymierzam się do zakuopu tego telewizora, oprócz oglądania telewizji będzie do niego też podłączony komputer, a że nie ma interesującej mnie informacji w instrukcji obsługi (albo nie potrafiłem znaleźć - ale raczej nie ma) więc zapytam.
Czy przy sygnale z komputera w natywnej rozdzielczości (3840x2160 60Hz) będzie obsługiwany tryb YCbCr lub FULL RGB 4:4:4 i ile bitów koloru na kanał. Czy tak jak w niektórych TV tylko YCbCr 4:2:0? Pytam o to bo w monitorach komputerowych jest to raczej oczywiste, natomiast w telewizorach już nie koniecznie.
Pozdrawiam, Darek.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam,
Telewizor KD-43XG8305 posiada możliwość odtwarzania treści 4K (50, 60 Hz) w formacie YCbCr 4:4:4, YCbCr 4:2:2, YCbCr 4:2:0/10 bitów, RGB, obrazu HDR itp. poprzez wybrane dwa porty HDMI, znaczone jako HDMI 2 oraz HDMI 3. Aby móc wyświetlać tego rodzaju treści, należy zastosować przewód HDMI o standardzie 2.0 lub wyższym, jak również z poziomu ustawień odbiornika ustawić format sygnału HDMI jako rozszerzony.
Pozdrawiam
Witam,
Telewizor KD-43XG8305 posiada możliwość odtwarzania treści 4K (50, 60 Hz) w formacie YCbCr 4:4:4, YCbCr 4:2:2, YCbCr 4:2:0/10 bitów, RGB, obrazu HDR itp. poprzez wybrane dwa porty HDMI, znaczone jako HDMI 2 oraz HDMI 3. Aby móc wyświetlać tego rodzaju treści, należy zastosować przewód HDMI o standardzie 2.0 lub wyższym, jak również z poziomu ustawień odbiornika ustawić format sygnału HDMI jako rozszerzony.
Pozdrawiam
Ok, dziękuję, o to mi właśnie chodziło.
Pozdrawiam
Przeyszło mi do głowy jeszcze jedno pytanie. Czy ten telewizor obsługuje FreeSync?
Pozdrawiam
Witam,
Funkcja FreeSync nie jest wspierana.
Pozdrawiam