Podziel się wrażeniami!
Dla modeli 2015/16 jak z tematu wyszła aktualizacja 5.433 (dalej Android7) w USA śladem jej powinna być też dostępna dla Europy (tak było do tej pory).W opisie mowa tylko o aktualizacj zabezpieczeń dla Androida.Bardziej pewnie chodzi o to co sknocili w 5.417 szybko poprawka nastąpiła do poprzedniej - poprzednia 11 miesięcy przerwy.
Witam Forumowiczów
Wczoraj zrobiłem aktualizację z poziomu telewizora.
Dopiro po przywróceniu ustawień fabrycznych zrobiło się OK.
Misiek1955
Po aktualizacji co jakiś czas wraca problem z logowaniem do Wifi jakby nie podejmował TV próby ponownego łączenia po uśpieniu (standby) lub hasło się gdzieś kasuje, bo po wejściu w dostępne sieci TV żąda podania hasła. Po reboocie TV wifi loguje się bez problemu. Nie robiłem restartowania ustawień. Nie wynikało to z instrukcji do aktualizacji. Zresztą nie chciało mi się przechodzić przez cały proces kalibracji obrazu i wgrywania aktualizacji m.in. do klawiatury microsoftu (w standardzie brak polskich liter). Posiadam TV KDL-55W807C
Witajcie!
Posiadam TV KDL-43W807C. Dość regularnie wykonuję jego aktualizację.
Skusilem sie oczywiście najnowszym softem czyli 5.433. Efekt jest taki ze telewizor praktycznie przestał byc responsywny- nie da sie normalnie poruszac po menu, wszysko jest jakbu zamrozone, 2-3 sekundy trzeba czekac aby TV zareagowal na polecenie.
Postanowilem przywrocic ustawiemia fabryczne. Nic to nie dalo. Niespodziewalem sie ze firma SONY odwali taką kichę.
Nie instaluje tej aktualizacji !!!
Czy również macie problem z zapominaniem hasła do WIFI przez TV?