Podziel się wrażeniami!
Po aktualizacji androida do wersji 6.0 pojawiła się opcja Wejścia --> Strumieniowe przesyłanie kanałów. Dodatkowo można już pobrać aplikację Telewizja Online od Google, dostępna w Google Play Store telewizora. W materiale video wyjaśniam co nieco o co chodzi i jak można z tego skorzystać na dziś dzień.
https://www.youtube.com/watch?v=SWaGH-qayTc
P.S. Google chce do jednego worka zebrać wszystkie kanały przesyłane strumieniowo i do tego wymixować je razem z wejściami video w tv. W efekcie otrzymujemy jedną listę kanałów dla całego urządzenia. Przeraża Was to? Powinno.
Pamiętacje pasek rekomendacji? Na pewno w końcu w Androidzie 6 jest nadal, 7 za pasem... a już w sieci można zobaczyć AndroidTV na 8 odsłonie Androida. Rekomendacje stają się czymś, co będzie standardem. Przyzwyczajajcie się do nowych pomysłów Google. W sumie to nawet wydają się ciekawe o ile... (nie dla każdego to może mieć znaczenie) w naszym kraju pojawią się możliwości wykorzystania strumieniowego przesyłania kanałów. Może to będzie dobra metoda na ucieczkę od abonamentu RTV? Kto wie
Dzięki za dzielenie się spostrzeżeniami!
Pozdrawiamy,
Zespół Sony
Dopóki jest takie prawo jakie jest a masz telewizor lub radio albo i radio nie będzie ucieczki od abonamentu
Cześć odświeżę delikatnie temat...
posiadam TV KD-65XD9305 Android 7_kompilacja 5.433 release-keys...
pytanie w temacie w jaki sposób skonfigurować interesującą mnie aplikację aby uzyskać strumieniowe przesyłanie kanałów tym samy aby mieć przewodnik pod guide...
jestem w ustawieniach>ustawienia kanałów> i brak opcji dodania aplikacji która mnie interesuje, a którą mam na pokładzie... testowo ze sklepu play zainstalowałem aplikację "Televio" i ona z automatu pokazuje się w = Konfiguracji kanału przesyłanego strumieniowo...
Czy TV domyślnie sobie dobiera aplikacje dzięki którym można korzystać z opcji strumieniowego przesyłania kanałów i użytkownik nie ma opcji na ustawienia indywidualne ?
dzięki za podpowiedzi
pozdrawiam Michał.