anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Strumieniowe przesyłanie kanałów i telewizja online

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

Strumieniowe przesyłanie kanałów i telewizja online

Po aktualizacji androida do wersji 6.0 pojawiła się opcja Wejścia --> Strumieniowe przesyłanie kanałów. Dodatkowo można już pobrać aplikację Telewizja Online od Google, dostępna w Google Play Store telewizora. W materiale video wyjaśniam co nieco o co chodzi i jak można z tego skorzystać na dziś dzień.

https://www.youtube.com/watch?v=SWaGH-qayTc

P.S. Google chce do jednego worka zebrać wszystkie kanały przesyłane strumieniowo i do tego wymixować je razem z wejściami video w tv. W efekcie otrzymujemy jedną listę kanałów dla całego urządzenia. Przeraża Was to? Powinno.

Pamiętacje pasek rekomendacji? Na pewno w końcu w Androidzie 6 jest nadal, 7 za pasem... a już w sieci można zobaczyć AndroidTV na 8 odsłonie Androida. Rekomendacje stają się czymś, co będzie standardem. Przyzwyczajajcie się do nowych pomysłów Google. W sumie to nawet wydają się ciekawe o ile... (nie dla każdego to może mieć znaczenie) w naszym kraju pojawią się możliwości wykorzystania strumieniowego przesyłania kanałów. Może to będzie dobra metoda na ucieczkę od abonamentu RTV? Kto wie :slight_smile: 

www.karczma.edu.pl - Dowiedz się więcej o AndroidTV
Po aktualizacji androida z wersji 5 do 6, w sekcji Wejścia na ekranie HOME pojawiła się opcja: Strumieniowe przesyłanie kanałów czyli Streaming channels. Jednocześnie w Google Play Store telewizora dostępna zaczęła być aplikacja Telewizja Online od Google. Co łączy jedno i drugie? Dowiedzie się z
3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Dzięki za dzielenie się spostrzeżeniami! 

Pozdrawiamy,

Zespół Sony

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Dopóki jest takie prawo jakie jest a masz telewizor lub radio albo i radio nie będzie ucieczki od abonamentu :slight_smile:

profile.country.PL.title
Michal_TJE.
Użytkownik

Cześć odświeżę delikatnie temat...

posiadam TV KD-65XD9305 Android 7_kompilacja 5.433 release-keys...

pytanie w temacie w jaki sposób skonfigurować interesującą mnie aplikację aby uzyskać strumieniowe przesyłanie kanałów tym samy aby mieć przewodnik pod guide...

jestem w ustawieniach>ustawienia kanałów> i brak opcji dodania aplikacji która mnie interesuje, a którą mam na pokładzie... testowo ze sklepu play zainstalowałem aplikację "Televio" i ona z automatu pokazuje się w = Konfiguracji kanału przesyłanego strumieniowo...

Czy TV domyślnie sobie dobiera aplikacje dzięki którym można korzystać z opcji strumieniowego przesyłania kanałów i użytkownik nie ma opcji na ustawienia indywidualne ?

dzięki za podpowiedzi

pozdrawiam Michał.