anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

sony kdl-46w905a usb

betii28
Nowicjusz

sony kdl-46w905a usb

Jakiej specyfikacji jest port usb w telewizorze sony kdl-46w905a - 2.0, czy 3.0?

27 ODPOW. 27
profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

Pani Agnieszko, podpisuję się pod tym co napisał mój kolega, choc może nie tak ostro. Ja proszę o szczegóły techniczne, co mają modele z roku 2013, a czego nie mają te z 2012, iż nie jest możliwa implementacja ntfs i mkv oraz pełnego wsparcia dla napisów. Co to za kosmiczne rozwiązania technologiczne w końcu to umożliwiły :). TV np. Samsunga czytały mkv juz kilka lat temu. Sony dopiero teraz to mają? Jak Pani ustosunkuje się do tego, że najsłabsze "kaszlaki" tv Sony z roku 2013 mogą czytać te formaty, a topowce z roku 2012 już nie (to raptem kilka miesięcy). Nie przemawia to do mnie. Zwłaszcza, że jak już pisałem wcześniej to tylko kontener. Jeżeli dany tv nie czyta określonych kodeków to nic nie da wsparcie dla mkv, bo on tylko je spina. A już zupełnie nie rozumiem, co ma wpsólnego sprzęt z możliwością stosowania partycji NTFS. Prawda jest taka, że soft, soft i jeszcze raz soft.

@zbygaaj 

jest gdzieś porównanie z listą odtwarzanych kodeków seri W z 2013 i HX?

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.
profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Witam,

@zbygaaj    @batumi 

Przykro mi, że odpowiedź Sony Support, którą tu przekazałam okazała się niewystarczająca. Chciałabym również uprzejmie przypomnieć, że nasze forum nie jest formalnym, ani oficjalnym kanałem komunikacji między Sony, a Klientem, a raczej miejscem stworzonym z myślą o Użytkownikach produktów firmy Sony, aby mogli się swobodnie komunikować, rozwiązywać wspólnie problemy itp. Niemniej jednak, ja i moje koleżanki jesteśmy nadal w kontakcie z zespołem Sony Support w sprawie kwestii poruszonych w tym wątku. Jeżeli tylko uda nam się uzyskać jakieś dalsze informacje na ten temat, na pewno tu o nich napiszemy.

Pozdrawiam,

Agnieszka_J

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Pani Agnieszko sama Pani powinna wiedzieć,że taka odpowiedź na nasze  pytanie to śmiech na sali co kolega batumi napisał teraz najsłabsze modele mają mkv i NTFS.Wszyscy również wiemy ,że to forum a nie kanał łaczności z SONY w Japonii jednak tytuł Community Manger coś  chyba znaczy :grin: pozdrawiam serdecznie !

profile.country.PL.title
Barbara_K
Moderator

Witajcie,

Pozwólcie, że potwierdzę to, co wcześniej napisała Agnieszka. Wasze pytanie zostało szczegółowo opisane i skierowane do Sony Support. Odpowiedź jest taka jak powyżej - modele z poszczególnych lat różnią się między sobą. Nie tylko softwarem ale też sprzętowo. Linia modeli z 2013 roku to nowa jakość w porównaniu z wcześniejszymi modelami. Podobnie jest jeśli porównamy modele z lat 2012 i 2011.

@zbygaaj - Sony Support zasugerował, że chętnie z Tobą porozmawia na ten temat. Możesz do nich napisać na adres: customersupport.pl@eu.sony.com podając model i numer seryjny Twojego telewizora. Pomimo dobrych chęci, podejrzewam, że moja odpowiedź nie będzie dla Ciebie wystarczająca, ale niestety nic więcej nie możemy zrobić.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru,

Barbara_K

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Pani Basiu co tu potwierdzać takie stanowisko telewizor roku 2012 HX850 nie był gotowy na odtwarzanie nędznego mkv z bitratem około 10-15 Mbps gdzie radzi sobie spokojnie z AVCHD rzędu 30Mbps a teraz każdy model nawet ten 32" i tylko HD ready spokojnie te formaty ma w sobie czyli według tego wytłumaczenia to ten tv HD ready ma lepsze parametry od tych najwyższych modeli z roku 2012 ? Pamiętam nie takie dawne czasy jak oprócz oficjalnego wsparcia ludzie pisali swoje dla konkretnyech modeli.Przykładem tego niech będzie Panasonic DVD S49 ,który oficjalnie nie czytał mp3 z DVD stanowisko firmy było takie samo jak teraz SONY,że nie można inna technologia itp itd a co zrobili zapaleńcy bez problemu dodali tą funkcję oraz wiele formatów video i nie było problemu.Dziwi mnie tylko fakt ,że firma narzuca swoje niczym nie uzasadnione blokady teraz można wcześniej nie i nie słucha przy tym użytkowników jak kupiłeś to sobie teraz kombinuj.Teraz ostatnio wyszło PS4 okrojone multimedialnie ,że ho ho a SONY tłumaczy ,że będzie dodawać inne funkcje z czasem czyli co będą wymieniać sprzęt bo softwarem tego nie zrobi ? Ohhh nie przemawia to do mnie wogóle co do kontaktu to chętnie skorzystam bo ostatnio w tej kwestii dzwoniłem w grudniu 2012 do SONY i otrzymałem odpowiedź ,że NTFS i mkv znajdzie się w tym modelu z lutową aktualizacją 2013.Nie raz miałem do czynienia z supportem SONY i czasami poziom rozwiązywania problemów był tak niskich lotów,że zastanawiałem się z kim ja rozmawiam no ale spróbuję raz jeszcze odpowiedź zamieszczę na forum. Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie pani Barbaro :D.

profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

Pani Barbaro, proszę o szczegóły techniczne w takim razie. Ponadto powtarzam, jeżeli dany tv czyta formaty multimedialne czyli pliki video i audio, to musi czytać i mkv. MKV to tylko kontener. Ja nie wierzę w te tłumaczenia, a trochę o tym wiem. To tylko sprawa oprogramowania. To samo tyczy się ntfs. Zamiast brnąć w takie tłumaczenia, proszę powiedzieć wprost, że Sony nie ma w tym interesu.

Jak mnie Pani by zachęciła do zakupu tv 65X9005? Bo chodzi mi to po głowie. A może faktycznie spojrzę łaskawszym okiem na Panasonica.

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.
profile.country.PL.title
Barbara_K
Moderator

zbygaaj - doceniam Twoje uwagi i tak jak obiecałam, przekazałam Twoje pytanie, a Agnieszka wcześniej odpowiedziała zgodnie z tym, co udało nam się dowiedzieć. Bardzo Cię proszę, żebyś się skontaktował z supportem Sony i opisał odpowiedź na forum. Uwierz mi, zrobiłyśmy wszystko co w naszej mocy:-)

batumi - moją rolą nie jest zachęcanie Ciebie do zakupu, a dbanie o to, żeby to forum było miejscem swobodnej komunikacji. Tak jak Agnieszka wspominała, nasze forum nie jest formalnym, ani oficjalnym kanałem komunikacji między Sony, a Klientem. Co do szczegółów technicznych, poczekajmy na odpowiedź, którą otrzyma zbygaaj z supportu.

Pozdrawiam serdecznie,

Barbara_K

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Mail do SONY:
Witam serdecznie w związku z tym,że odżyła dyskusja na forum SONY na temat braku możliwości odtwarzania plików w formacie mkv oraz systemu plików NTFS chciałbym jeszcze raz zadać pytanie w imieniu wielu użytkowników modeli z roku 2012 między innymi w TOP modelu roku HX850 co stoi na przeszkodzie aby dodać te formaty do obsługi tego modelu w aktualizacji ? Jak to możliwe,że odtwarzacze BD SONY oczywiście miały już taką możliwość od 2010 roku a telewizory zyskały ją dopiero w 2013 roku a wytłumaczenie ,które My jako użytkownicy forum dostaliśmy za pośrednictwem pani Agnieszki_J (Community Manager) odpowiedź z firmy SONY ,że "Na przeszkodzie umożliwienia odtwarzania plików mkv stoją możliwości podzespołów zastosowanych w starszych modelach, których w nowych modelach już nie ma, ponieważ zostały zastąpione innymi, o wyższych parametrach". Jak to możliwe ,że obecnie telewizory HD Ready mają już taką możliwość !!! Czy KDL-32W600A ma lepsze parametry od HX850 ? Dlatego proszę o konkretną odpowiedź i nie w stylu ,że w modelach 2013 zmieniły się podzespoły i dały możliwość obsługi tych plików mkv i NTFS.