anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

profile.country.PL.title
gonzor
Nowicjusz

Witam, czy ktoś coś więcej wie na temat ogłoszonej na tegorocznym CES przymiarce (na poważnie) do dołożenia jeszcze w tym roku możliwości nawiązywania połączeń SKYPE przez telewizory BRAVIA. Pokazano konieczną do tego zewnętrzną kamerkę z mokrofonami (CMU-BR100). Ciekawi mnie czy to będzie działać ze starszymi telewizorami, a w szczególności z moim 40EX710.
Poniżej zamieszczam link do strony z pierwszymi wrażeniami (w języku angielskim).
http://www.sonyinsider.com/2011/01/09/hands-on-with-skype-for-sony-bravia-devices/

33 ODPOW. 33
Znajdek_IWONA
Początkujący

A czy można korzystać z takiej zwykłej kamery internetowej lub kamery internetowej HD w telewizorze wyposażonym w Skype, czy potrzebna będzie do tego specjalna kamera?

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Potrzebna będzie "specjalna" kamera. Tzn taka od Sony. Kamerka taka będzie miała możliwość rejestrowania obrazu 720p oraz będzie miała wbudowany mikrofon. Całość podpinamy pod USB.

Znajdek_IWONA
Początkujący

Nawet do rozmów głosowych potrzebna będzie kamera? Tak z ciekawości jeszcze zapytam, będzie można pobrać Skype na swój telewizor czy nie?

Zimny_
Użytkownik

Podłączenie innej kamery i zintegrowanie jej ze Skypem musiałoby wymagać sterowników dla danej kamery. Telewizor póki co jeszcze nie ma pełnej funkcjonalności komputera, więc takie operacje byłyby utrudnione. Na pewno cena telewizora mogącego instalować dowolną kamerę, byłaby po prostu wyższa.
Kolejna sprawa, mało kamer wykorzystuje przesyłanie obrazu po USB.
Do rozmowy Skype potrzebny jest mikrofon. Jest on wbudowany w kamerę...

Znajdek_IWONA
Początkujący

Z dnia na dzień pomysł korzystania ze skype w telewizorze bardziej mi się podoba. Dzięki za przekazanie teoretycznej wiedzy na ten temat :c22

Zimny_
Użytkownik

Pomysł jest świetny. Widziałem film pokazowy ze sposobu korzystania z tej funkcji. Wygląda to bardzo fajnie, jakość transmisji jest również na wysokim poziomie. Do tego połączenia wewnątrz Skypa są za darmo :D Sądzę, że jeśli ta technologia wchodzi już w takie produkty, to popularność Skypa zwiększy się. Większość laptopów posiada wbudowaną kamerę i mikrofon, wystarczy zainstalować program i można korzystać. Proste, tanie i fajne rozwiązanie.

Zimny_
Użytkownik

Znalazłem dosyć zabawną reklamę. Dotyczy laptopów VAIO i telekonferencji. Podobna sytuacja może się zdarzyć przy Skype, więc UWAGA :rolling_eyes:

http://www.youtube.com/watch?v=Bd92rXOYDmg

Znajdek_IWONA
Początkujący

Dobre! Faktycznie zabawna reklama! :slight_smile: Myślicie, że skype w TV będzie lepszy niż w komputerze?

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Myślicie, że skype w TV będzie lepszy niż w komputerze?

Co rozumiesz przez "lepszy"?

Znajdek_IWONA
Początkujący

Tak ogólnie pytam, bo według mnie już sam fakt, że wszystko będzie można odbierać na dużym ekranie przemawia na plus skype w TV.