anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z odtwarzanie filmów z dysku przenośnego

profile.country.pl_PL.title
wewer24
Początkujący

Problem z odtwarzanie filmów z dysku przenośnego

Witam wszystkich.
Mam problem, jakiś czas temu zakupiłem telewizor Sony Bravia 32 cale i mam problem . Jest tam wejście USB, podłączyłem swój dysk przenośny na którym mam parę filmów, co się okazało telewizor nie wykrył urządzenie i nie mogę oglądać z dysku filmów na tv. Jaki może być tego powód. Jest mi to ktoś w stanie wytłumaczyć, przestudiowałem instrukcję obsługi i nadal nic. W czym może być problem.
Będę bardzo wdzięczny za podpowiedzi

6 ODPOW. 6
oldguest
Początkujący

A jaki jest system plików na dysku?

wewer24
Początkujący

UUUUUUUUUUuu............ i tu mnie zagiąłeś, nie wiem

oldguest
Początkujący

Musi być FAT32 żeby była w ogóle szansa (we właściwościach dysku można to sprawdzić). Do tego Sony nie gwarantuje współpracy z dyskami (możliwe że problemem może się okazać też pobór prądu przez dysk).

wewer24
Początkujący

sprawdziłem i jest tak jak napisałes FAT 32 i nie działa :( , czy ja muszę jakiś inaczej nagrywać te filmy na dysk, może jakiś program odpowiedni muszę mieć, ja już sie pogubiłem w tym

oldguest
Początkujący

A filmy są jakiego pochodzenia lub jakiego formatu?

Ravi-----
Początkujący

Musi być FAT32 żeby była w ogóle szansa (we właściwościach dysku można to sprawdzić). Do tego Sony nie gwarantuje współpracy z dyskami (możliwe że problemem może się okazać też pobór prądu przez dysk).

Padła już chyba najbardziej trafna diagnoza- jest szansa, że nie ma wystarczającego napięcia pozwalającego pracę dysku zewnętrznego bez własnego zasilania... Także nie jest to sprawka sposobu nagrywania filmów, jeśli chodzi o formaty to pamiętaj, że divxów czy mkv nie ma możliwości odtworzyć....