anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Konwersja filmów do formatu MPEG4 AVC odtwarzanego przez USB

tomeko
Początkujący

Konwersja filmów do formatu MPEG4 AVC odtwarzanego przez USB

Dla tych co się ciągle upierają przy odtwarzaniu filmów z USB:
Nowa wersja programu multiAVCHD v3.0 (http://multiavchd.deanbg.com/) potrafi przekonwertować film do formatu AVCHD (video MPEG4 AVC, audio AC3) który można odtworzyć przez USB w BRAVII.

Krótka instrukcja:
Uruchamiamy program, wciskamy przycisk: „Add video file” i wybieramy plik (lub pliki) do konwersji.
W okienku „Compilation” pokarze się nazwa filmu i jeżeli jest podświetlona na czerwono, to znaczy, że nie spełnia wymagań AVCHD. Klikamy na ten plik.
W okienku „Title … properities” wciskamy „Transcode” . W okienku transkodowania, w lewym dolnym rogu wybieramy, czy ma dodać napisy do obrazu, wybieramy także jakośc transkodowania (w zależności od wymaganej jakości/wydajności komputera) i wciskamy „Apply” i „OK”.
W głównym okienku wciskamy „Start” w celu rozpoczęcia transkodowania, i w okienku „Select destination media and playback device type” wybieramy „Playstation 3”
Po skończeniu transkodowania, z katalogu AVCHD/BDMV/STREAM kopiujemy plik 00000.MTS na flasha i odpalamy na TV.

Mam nadzieję, że komuś się przyda. W programie jest dużo opcji, nie wszystkie przetestowałem, polecam samodzielne rozpracowywanie i dzielenie się uwagami...

5 ODPOW. 5
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Świetny opis. Prosty i szczegółowy :thumbsup:

Ravi-----
Początkujący

Poradnik super, aż sam wypróbuje z ciekawości jak się sprawdza ;) Przydałoby się temat przykleić w dziale ogólne, żeby nie zagubił się z czasem na dalszych stronach działu... Tym bardziej, że te informacje przydadzą się każdemu kto ma modele serii 5500.

mattx-----
Początkujący

Spoko ten konwerter. Przetestowałem i jak dla mnie ok. Właśnie ściągam trailery filmów i inne materiały, oczywiście w HD (1080p) aby sobie pooglądać na mojej Bravii :). Co do samego programu, to konwertuje wiele formatów takich jak wmv, mov, avi i mkv. Nie próbowałem tylko dodawać napisów - więc nie wiem jak w tej kwestii. Jest tylko jedno małe ale...na moim sprzęcie (Athlon 64 2Ghz) 100Mb video w full hd konwertuje jakieś 15-18min. Mam nadzieje że na szybszym sprzęcie jest lepiej bo jak bym chciał przekonwertować film *mkv co ma z 6GB to by to trwało ile...? Boje się policzyć :) Ale tak po za tym jest git.

kamil8810
Początkujący

Witam. Ściągnąłem ten program ze strony. Wszystko poustawiałem tak jak napisane jest w tym temacie a w podglądzie mój plik video jest wyświetlany do góry nogami. Czy wiecie co i jak poprawić w ustawieniach programu? Próbowałem szukać odpowiedniej opcji ale nie udało mi się tego znaleźć może wy wiecie jak to zrobić. Dziękuję za pomoc z góry.

Pozdrawiam

mattx-----
Początkujący

Witam. Z tą konwersją w multiAVCHD to jest tak, że działa ale...no właśnie. Próbowałem robić konwersję z plików avi, m2ts, wmv, mkv i z różnymi wynikami. Program potrafi przekonwertować je wszystkie do formatu MTS (AVCHD) ale niestety już Bravia nie odtwarza wszystkich tych plików po konwersji. Wyniki są takie: konwersja małych plików ok.100-200MB wmv, mov, mkv (trailery filmowe, krótkie filmiki HD) Bravia odtwarza przez USB. Konwersja filmów mkv, avi, m2ts po 3-4 GB Bravia nie odtwarza, choć filmy po konwersji są odtwarzanie np. przez Media Player Classic. Czyli wnioski są takie: multiAVCHD wykonuje konwersję poprawnie ale Bravia z jakiegoś powodu nie odtwarza tych plików. Może problem leży w wielkości plików (w GB) a może do konwersji należy używać specjalnych ustawień lub opcji aby Bravia je odtwarzała? Jeszcze tego nie rozpracowałem ale dochodzę do wniosku, że możliwości oglądania czegoś przez USB w Bravii są baaaardzo ubogie.