Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam problem z konfiguracją dlna.
Przeszukałem dostępne fora i pomoc windows Otóż mam kld40v5500, router linksys wrt54gc i pc z windows xp. Ani tv nie widzi serwera ani komp telewizora (w tv jakiś IP się wyświetlił). Zapora windows wyłączona, antywirus (nod32) wyłączony. Próbowałem ps3 media server i wmp11. Może oprogramowanie tv powinienem uaktualnić (czy ma znaczenie że tv kupiłem 28-go lutego i w związku z tym softu nie trzeba uaktualniać?), może router jest zły?
Liczę na czyjąś pomoc i z góry dziękuję.
jeśli przez component było 576p a przez HDMI 1080i/p to po prostu upscaler telewizora jest lepszy niż odtwarzacza. W przypadku componenta telewizor uruchamia też więcej "poprawiaczy" obrazu ponieważ component to standard analogowy a HDMI cyfrowy.
Dzięki bardzo za pomoc, tak właśnie myślałem. A co do dlna to chyba dam sobie spokój (sprubuje jeszcze ten kabel wymienić).
Jakieś zmiany z DLNA?
Wczoraj nie miałem czasu zmienić kabla, może dzisiaj się uda to wieczorem dam znać.
Zmieniłem kabel, włączyłem do innego gniazda w routerze i nic. Nie wiem co jest grane, może to ustawienia routera? a ja nie umiem udostępnić jakby nowej sieci, urządzenia, nie wiem, z sieci jestem totalna noga.
A adres IP w komputerze jest nadawany za pomocą DHCP?
raczej tak
A telewizor ma ustawione automatyczne nadawanie adresu?
Dzięki za pomoc. Działa, okazało się że router był ustawiony na osługę 3 urządzeń, wystarczyło zwiększyć ich ilość i jest ok. Teraz tylko łączenie napisów z filmami, itp itd