Podziel się wrażeniami!
Witam. Kilka dni temu kupiłem KDL-40HX700 i chciałem sprawdzić jak działa port USB. Nagrałem na Pendrivea 8 GB film w wymaganym MPEG4 i kilka zdjęć JPEG. Niestety po włożeniu pamięci do USB nic się nie wyświetla na ekranie - proszę o pomoc ponieważ instrukcja obsługi tego odbiornika to nieporozumienie ( w języku PL chyba 6 stron )Dodam że odbiornik poprzez USB widzi i wyświetkla zdjęcia z aparatu cyfrowego.
Czy pamięć masowa jest widoczna w opcjach? Czy wcale telewizor nie widzi pendriva? Zobacz jak jest sformatowany, powinien być FAT32. Instrukcje obsługi masz również wyświetlana na ekranie telewizora, uruchamiasz ją z opcji.
Z tego co widać to TV nie widzi pamięci masowej - próbowałem z FAT 32 i NTSF - nic nie dało a port USB w telewizorze ustawiony jest na AUTO - startuje jeśli pamięć jest włożona do portu.
Jeśli chodzi o instrukcje obsługi książkowa i ta w TV jest maksymalnie zdawkowa i nic z niej nie wynika
Nexus44 napisał(a):
Witam. Kilka dni temu kupiłem KDL-40HX700 i chciałem sprawdzić jak działa port USB. Nagrałem na Pendrivea 8 GB film w wymaganym MPEG4 i kilka zdjęć JPEG. Niestety po włożeniu pamięci do USB nic się nie wyświetla na ekranie - proszę o pomoc ponieważ instrukcja obsługi tego odbiornika to nieporozumienie ( w języku PL chyba 6 stron )Dodam że odbiornik poprzez USB widzi i wyświetkla zdjęcia z aparatu cyfrowego.
Dwie rzeczy:
- mimo, że telewizor jest ustawiony na AUTO, wejdź do menu XMB i tam zobacz czy nie ma materiałów z pendriva (w zdjeciach itp.)
- jeśli nie ma, sprawdź inną pamięć
W przypadku gdy nie wykryje innej pamięci, zgłoś do serwisu. Serwis przyjeżdża do domu, jeśli to jest możliwe - naprawia na miejscu. Więc poza zgłoszeniem nie musisz nic robić.
Dziękuje za podjęcie tematu i skuteczną pomoc i sory za zamieszanie ale omyłkowo sformatowałem pendirve nie w FAT 32 ale w ex FAT i po ponownym formacie już na FAT32 wszystko jest ok - TV widzi i wyświetla zawartość pendrive. Pozdrawiam
Witam. Posiadam Sony KDL-32W400 i także z pendriva, nie mogę odtworzyć filmu. Tylko zdjęcia.
Chodziło Ci chyba o model w4000, wtedy jeszcze nie było możliwości odtwarzania filmów przez USB tylko zdjęcia i mp3 o ile dobrze pamiętam, poszerzono o tą opcję dopiero w serii 5500 (W, V, Z), a ilość obsługiwanych formatów zwiększono o divxy np. w ex500.