anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

odczyt zdjęć z aparatu

Lilianna-----
Początkujący

odczyt zdjęć z aparatu

Zgłębiam własnie opcje EX500.Czy udalo sie komus odczytac zdjecia z aparatu z aparatu innego niz Sony ? Telewizor czyta z pendriva bez problemu, natomiast zawiesza sie i resetuje przy podłączeniu aparatu.W aparacie Canon mam dosyć zapełnioną kartę pamięci 4GB.Czy mozliwe ze telewizor nie wyswietli tylu plikow?Czy ktos może odczytywał zdjęcia czytnikiem podłączonym do USB ?A do jakiej pojemnosci wyswietlaja sie zdjecia wejsciem AV ?Bede wdzieczna za wszystkie porady.L

5 ODPOW. 5
oldguest
Początkujący

Aparat musi obsługiwać technologię Mass Storage. Proszę sprawdzić w instrukcji aparatu czy ją ma i ewentualnie jak ją włączyć. Jest też szansa że jej nie ma i wtedy proponuję zaopatrzyć się w czytnik kart (u minie czytnik działa tak na jedną kartę).

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Nie wiem jak jest z pamięciami USB podłączonymi do TV (nie sprawdzałem tego), ale spotkałem się z sytuacją nagrania na jednej płytce DVD ok 1500 zdjęć w jednym katalogu i odtwarzacz BDP-S470 nie wyświetlił ich wszystkich. Pomogło podzielenie zdjęć na katalogi po ok 250zdjęć.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Nie ma co się dziwić z tymi zdjęciami. Telewizor nie jest komputerem. Nie ma takiej mocy obliczeniowej, którą poza swoimi procesami może przekazać na analizy zdjęć. Zdjęcia które "ważą" mało, są łatwiejsze w odtwarzaniu. Jeśli ktoś ma 500 zdjęć małej "wagi", telewizor może sobie poradzić. Jeśli te 500 zdjęć będzie o dużej rozdzielczości, będą sporo ważyły - to nie ma opcji. Trzeba dostosowywać mniej więcej ilości na możliwości. Fakt - nie jest to nigdzie określone, nie ma jasnych zasad, a czasami samemu ciężko wyczuć - co mnie nie dziwi bo też tak mam. Obecnie nie można wymagać tak dużej wydajności od telewizorów, odtwarzaczy (Blu ray, czy DVD), odtwarzaczy USB. I to nie zależnie od firmy. Mi czasami komputer przywiesza się, jak otworzę katalog ze zdjęciami najwyższej jakości zrobionymi A550. A co dopiero telewizor, czy odtwarzacz... Z własnych doświadczeń mogę jeszcze napisać, że PS3 świetnie sobie radzi z tym.

Lilianna-----
Początkujący

Juz sprawdzilam, ze moj Canon nie suportuje Mass Storage tylko PTP, ale telewizor pokazal zdjecia z karty 4GB poprzez kabel AV, wejsciem AV3, wiec nie trzeba nic wyczyniac.Po prostu duze pamieci odtwarza kablem AV, w trybie poczawszy od ostatniego zdjecia.Wiec to dobra wiadomosc dla tych co chomikuja zdjecia na karcie. Pozdrawiam.Lilka

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

No proszę Lilka, ciekawy sposób :thumbsup: Inaczej możesz jeszcze odtwarzać zdjęcia z karty pamięci przez czytnik kart pamięci. Wspominał o tym CS Bielsko i jest to wygodny sposób.
Pozdrawiam,
Zimny.