Podziel się wrażeniami!
Jedną z nowości w ofercie Sony, ale i nie tylko - są telewizory 3D. W warszawskiej Arkadii przy Sony Style są wystawiona prezentacja Bravii 3D. Można pójść i samemu przetestować. Co ciekawe, są już gry w 3D, do końca roku ma powstać kilkadziesiąt filmów na BR, no i kilkanaście meczy z mistrzostw w RPA ma być kręcona i nadawana właśnie w 3D. Ciekawe jak z tym poradzi sobie telewizja polska...
Mnie szczególnie zainteresowały odtwarzacze do płyt z nagraniem 3D, oraz kompatybilność telewizora z normalną telewizją. Co do pierwszej kwestii, mają być darmowe upgrade do np. PS3 z nowym softem w pełni obsługującym 3D. O odtwarzaczach BR nie słyszałem. Co do kompatybilności, telewizor ma w pełni funkcje normalnego 2D, do tego jest dodana możliwość projekcji 3D. Obraz na 2D świetny, 3D rewelacyjny. Nie wiem jak to wygląda u innych producentów, ale tu przy pokazach 3D efekt prawie jak w kinie. Na pewno duży wpływ ma jakość nagranego materiału 3D, w końcu to on w większości odpowiada za "efekty 3D", no i pewnie wielkość ekranu. Jak ktoś był w kinie na np. Final Destination 3D, na pewno widział wylatujące z ekranu koło, czy latające palące się kawałki gazety. Coś niesamowitego. Jestem ciekawy, jak taka projekcja wyglądałaby na telewizorze 3D i na ile jest różnica między kinem a telewizorem.
Co Wy o tym sądzicie? Ktoś z forumowiczów widział ten pokaz?
52NX1. Sorry .Źle napisałem. Chodziło mi o wysokość tego cudeńka ,łącznie z TV 52 calowym. Mam szafkę wysokości 33 cm i jestem ciekaw jak to będzie miało się na rzeczy. Jak nie to powieszę go na wieszaku Samsunga WMN 1000B ( ma tylko 2 cm grubości - ciekawa rzecz).
Dziś wszedłem na stronę Sony i zobaczyłem nowy serwis, czy coś w tym rodzaju. Tematyka to 3D. Sporo ciekawych informacji, dla zainteresowanych 3D polecam:
http://www.sony.pl/article/id/1237477711424
czatman1 napisał(a):
Przyznaję ,że i ja zostałem urzeczony Avatarem , a co za tym idzie , zaiskrzyło mi TV 3D w główce. Czytam gdzie się tylko da o tej technologii i perspektywie rozwoju i wnioskuję ,że jeszcze nie pora na kupno LX ( to moje indywidualne odczucie ). Kupię NX 800 i ...poczekam ze 2-3 lata na rozwój sytuacji. Ten NX się nie zmarnuje , bo syn ostrzy też sobie pazurki na niego ( hihi). Mam pytanie na koniec . czy ktoś z Was zna symbol tej bajernej podstawy z aluminium ?