Podziel się wrażeniami!
Już pojawiły się zapowiedzi nowych modeli telewizorów 3D. Nie ma jeszcze pełnych danych technicznych, ale już sporo wiadomo. Informacje znajdziecie tutaj:
HX920:
viewtopic.php?f=222&t=8132&p=167006#p167006
HX820
viewtopic.php?f=222&t=8132&p=167007#p167007
HX720:
viewtopic.php?f=222&t=8132&p=167777#p167777
NX720:
viewtopic.php?f=222&t=8132&p=167013#p167013
EX720:
viewtopic.php?f=222&t=8132&p=167010#p167010
Podobno w niektórych modelach znaleźć będzie można Skype, potrzebna będzie tylko dodatkowa kamera i mikrofon.
Kamerka będzie miała wbudowany mikrofon.
tak? czyli na dobrą sprawę wystarczy tylko rozsiąść się wygodnie przed telewizorem, aby uciąć sobie pogawędkę
Dokładanie tak
Już pod koniec roku głośno było o nowych modelach na 2011 rok, teraz mamy już połowę maja więc może czas na krótkie podsumowanie. Które modele i funkcje wg was są zupełnym hitem? Co podoba wam się najbardziej?
Jednym z powodów dla których chcę kupić coś z nowej serii jest multimedialność tv od Sony. Od jakiegoś czasu utrzymuję kontakt z grupą fotografów zajmujących się urbexem. Niejednokrotnie wybierają się w różne ciekawe dla mnie miejsca. Kilka miesięcy temu udało się nawet jednej osobie z tego kręgu wyjechać w okolice Czarnobyla. Dla tych maniaków to chyba jeden z najważniejszych punktów na mapie świata które można osiągnąć. Przy okazji wyjazdów powstaje sporo ciekawych zdjęć, czasem filmów. Fotografie w formie pokazu slajdów są też wrzucane przez nich na YouTube. Obejrzenie takiego pokazu slajdów z dobrą muzyką na ekranie tv dawać będzie o dużo lepsze efekty niż posługiwanie się laptopem:) Oczywiście są i inne powody dla których warto kupić Sony, ale opisane powyżej zastosowanie powoduje u mnie najszerszy uśmiech
to co mnie przekonalo do bravi to jej funkcjonalnosc poza samym tradycyjnym tv.
dostep do zasobow sieciowych, mozliwosc podpiecia aparatu cyfrowego czy dysku przez usb oraz przyzwoita jakosc obrazu sd - choc w hd nie jest to rewelacja bo sa lepsze tv.
co do 3d
3d trudno promowac jesli nie dołacza się nawet 1 sztuki okularow do tv - np sharp tak robi w modelu 830
ja o tym ze kupilem tv z 3d dowiedzialem sie dopiero w domu jak czytalem instrukcje zupelnei mnei ta opcja nie zaciekawila przy zakupie
do wad bravi bym zaliczyl brak tv w bialym kolorze ktory by mi zdecydowanie bardzej pasowal do wnetrza niz czarny...
Kilka lat temu były białe Bravie. Każdy chciał je oglądać ale nikt nie chciał kupić. Teraz jak ich nie ma to każdy by chętnie kupił;p No cóż... może się kiedyś znów pojawią;)
amadeusz napisał(a):
Co podoba wam się najbardziej?