anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Mezzmo DLNA Media Server-testujcie.

janosik------
Początkujący

Mezzmo DLNA Media Server-testujcie.

Super serwer dla Bravii (fakt że płatny)odtwarza w locie muzykę,zdjęcia i filmy,prosty w użyciu.Można pobrać 15-to dniową wersje próbną ze strony producenta.Proszę przetestować i może jakieś opinie na ten temat . http://www.conceiva.com/products/mezzmo/default.asp" :thumbsup:

32 ODPOW. 32
janosik------
Początkujący

Kolego antygłup,najnowsza wersja: 2.1.4.0 ma interfejs w języku polskim,parę wątków wyżej zimny opisał możliwość czytania napisów.Ale w jednym masz rację to nie jest wina serwera. Co nowego w Mezzmo 2.1.4.0:

New: Polish language support. Nowy: obsługą języka polskiego.

New: Support for WD TV Live Media Player. Nowy: Wsparcie dla WD TV Media Player Live.

New: Support for Seagate FreeAgent+ Theater Media Player. Nowy: Wsparcie dla Seagate FreeAgent Theater + Media Player.

New: Support for .SHN files. Nowy: Wsparcie. SHN plików.

Improved: Oppo BDP device profile has improved MKV, MP3 anf PNG support. Ulepszono: Oppo BDP profil urządzenia poprawiła MKV, MP3 wsparcie PNG ANF.

Improved: DirecTV device profile has JPEG support. Ulepszono: DirecTV profilu urządzenia obsługuje JPEG.

Improved: LG BluRay has improved MPEG2 and MPEG2-TS (H264) support. Ulepszono: LG BluRay poprawiła MPEG2 i MPEG2-TS (H264) wsparcia.

Improved: Samsung TV device profile has improved DivX and fast forward support. Ulepszono: Samsung Device Profile TV poprawiła DivX i szybką do przodu.

Improved: Windows Media Player has improved WMV support. Ulepszono: Windows Media Player ma lepszą obsługę WMV.

Improved: Streaming native files to devices. Ulepszono: Streaming plików macierzystych do urządzeń.

Fixed: Getting album artwork from internet providers sometimes fails. Poprawiono: Pierwsze okładki albumów z dostawców usług internetowych nie zawsze udaje.

Fixed: Duration is sometimes wrong when importing video files. Poprawiono: Czas trwania jest czasem źle podczas importowania plików wideo.

Fixed: Importing iTunes with Unicode folders and files. Poprawiono: Import z iTunes, folderów i plików Unicode.

Fixed: Importing M3U lists with Unicode folder names. Poprawiono: Import z list M3U Unicode nazwy folderu.

Fixed: Streaming linked playlists. Poprawiono: Streaming związane listy odtwarzania. A tak poza tym z okazji Świąt Wielkanocnych życzę tobie oraz wszystkim forumowiczom wszystkiego najlepszego.Pozdrawiam. :c22

3943-----
Początkujący

Witam
Dochodzi (tylko) brak umiejętności czytania.
Przeoczyłem fakt.
Dzięki za życzenia i wzajemnie, dołączam się do życzeń dla pozostałych ludzi odwiedzających forum.
Widzę że chyba naprawdę ktoś przyłożył się wreszcie do roboty, miałem wcześniejsze wersje i nie rzucały na kolana, zwłaszcza jako program komercyjny.Zaraz ściągam i odpalam.
pozdrawiam :c31

3943-----
Początkujący

WITAM
Przychodzi mi do głowy pewna myśl.
Jak by tak stworzyć coś w rodzaju rankingu serwerów.
Dla mnie jest więcej jak pewne że jeden server ma to, inny nie ma tego, za to ma coś innego.
przepisywanie listy poprawek ze strony producenta, dla podejrzewam znakomitej większości osób tu zaglądających nie mówi nic, albo niewiele. Liczyć się będą na pewno konkretne wypowiedzi do czego dany serwer jest zdolny, morze drobny przekład. Wild widzi w sieci rss muzykę ja osobiście tego nie używam, dla kogoś może być kluczowe,widzi też urządzenia dopięte do kompa np pen drive z którego przeczyta ,przetranskoduje i prześle , akurat mi to wisi komuś nie. Za to z kolei ma transkoder, który pozwala na rozwiązanie problemu braku dekodera DTS w większości telewizorów. dla mnie ważne dla kogoś nie.Zapewne w większości przypadków brak czegoś w serverku będzie skrzętnie pomijane na stronach producenta co jest logiczne .
Mogę tylko dodać dość, podły do transkodowania obraz 1920/800 mogę na Wildzie oglądać albo z szarymi paskami u góry i dołu ekranu albo w zumie TV bez pasków, tylko wtedy po podniesieniu napisów litery wychodzą za ekran, co zmusza do ich przerabiania.Ciekawi mnie jak to widzą inne servery, bo raczej nie sposób ciągle montować nowsze wersje wszystkich. Tak nawisem wild widzi chyba wszystkie rodzaje napisów akurat dla mnie nieistotne dla kogoś tak.
Pozdrawiam
PS Szczerze liczę na wypowiedz kol ZIMNY i JANOSIK z przyczyn jasnych to na początek trzy serwery.A może niema czym zawracać głowy? :c18

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Jeśli o mnie chodzi, to nie wiem czy taki ranking ma sens. Obecnie nie będzie obiektywny. Dlaczego? PS3 ms znam dosyć dobrze, znam jego plusy i minusy. Na pewno nie wszystkie, ale pare ich mam. Reszty serwerów tak dobrze nie znam. WMS zaczynam poznawać, ale wkurza mnie duża liczba możliwości. Dla osoby oblatanej w tych funkcjach zapewne to będzie plus, ale po którymś uruchomieniu nie można dojść do perfekcji. Ciągle jest dużo nieznanych mi możliwości i konfiguracji. Poświęcę trochę więcej czasu nad nim, będę mógł inaczej ocenić i wypowiedzieć się na jego temat. Obecnie ranking wygląda tak:
1. PS3 ms
2. WMS
3. Mezzo

Do największych plusów PS3 ms mogę zaliczyć prostą konfigurację, małą liczbę opcji, jednak są ułożone w miarę rozsądnie i każda zmiana ma realny wpływ na zachowanie programu. Do tego możliwość doinstalowywania silników, wskazywania priorytetów, "prostą" obsługę. Jednak minusem na pewno jest słabo rozwiązana konfiguracja napisów.
A minusem każdego programu jest w dużym stopniu wykorzystywanie wydajności komputera. Przy filmach HD trzeba mieć dosyć mocny sprzęt, inaczej nie da się oglądać.
PS
ciągle na pierwszym miejscu jest podłączenie komputera z telewizorem kablem HDMI :thumbsup:

3943-----
Początkujący

Witam
Co do twojego rankingu serwerów pozwolę sobie mieć oczywiście nieodmiennie odmienne zdanie .Natomiast co do postscriptum,jeśli weźmiemy moc obliczeniową topowego proca i topowej karty graficznej w odniesieniu do wyświetlania czegokolwiek to będzie to wyścig taczki z Kubicą wiadomo w czym. Ale każdy problem da się przeskoczyć albo spokojnie obejść przynajmniej w kompach.
PS
Zimny dobre wieści jak założyłeś Wilda to go obcykasz i to właśnie będzie moment kiedy będziesz w połowie drogi.Naturalnym sprzymierzeńcem Wilda jest VLC (Wild sam go wywącha).
Tam też jest extra
pozdrawiam :c37

tomeko
Początkujący

Mój ranking (te które testowałem, część pobieżnie, więc może nie mam racji...):
1. ps3mediaserver:
+ odtwarza większość formatów filmów z napisami
+ odtwarza filmy HD (wymaga zmniejszenia jakości obrazu ze względu na organiczenia TV)
+ w miarę łatwo konfigurowalne na komputerze
+ bardzo łatwa obsługa z poziomu TV (pokazuje to co udostępniłeś)
+ darmowy
+ wieloplatformowy
+ ikony folderów, miniatury filmów i płyt audio
+ wiele silników transkodujących
- brak miniatur obrazków

2. Wild Media Server
+ odtwarza większość formatów filmów z napisami
+ odtwarza filmy HD (wymaga pogrzebania w ustawieniach transkodowania, trochę skomplikowane, ale da się)
+ miniatury filmów, płyt audio i obrazów
+ wiele silników transkodujących
+ bardzo duże możliwości konfiguracyjne i dostosowywacze, ale na tym trzeba się znać..
- dosyć skomplikowana konfiguracja na komputerze
- skomplikowane wybieranie w TV (dużo katalogów, duże zagłębienie katalogów)
- nieznana licencja (na razie wersja testowa za darmo, ale potem nie wiadomo co będzie)
- tylko na windows

3. Windows Media Player 12 (z Windowsa 7)
+ odtwarza większość filmów
+ bardzo łatwa konfiguracja
+ nie trzeba nic ściągać
+ miniatury filmów, płyt audio i obrazów
+ łatwa obsługa przez TV
- nie odtwarza HD (przetwarza do SD)
- do odtwarzania napisów wymaga kodeka umożliwiającego to
- tylko na windows

3943-----
Początkujący

Tomeko
spróbuj i oceń
pilot w dłoń WMS > filmy > services > media dewices > device settings>
najprościej- wszystko odpalić na tak oprócz pierwszej i ostatniej pozycji ale według uznania
i życie staje się prostsze, zresztą ocena należy do ciebie
PS
Pierwszy plus przy wildzie mnie zaciekawił nie znalazłem jak dotąd nie obsługiwanego formatu tak filmów jak napisów ale jak możesz to pomóż.
Pozdrawiam

tomeko
Początkujący

No lepiej, mniej bałaganu, ale nadal Movies>Watched folders>Filmy>Bajki>Elmo jest dużo więcej klikania/szukania niż Filmy>Bajki>Elmo. Ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia

3943-----
Początkujący

Zmień to wszystko na polski. W głównym oknie konfiguracji na mowies prawym edit name i"filmy"po 10 minutach masz i w kompie i w TV wszystko po ludzku.
Stąd filmy>foldery>bajki>Gacuś

tomeko
Początkujący

chodzi mi o ilość katalogów, które muszę przejść, żeby dojść do Elmo... w przypadku ps3ms jest to ok 2 razy mniej...