anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Mezzmo DLNA Media Server-testujcie.

janosik------
Początkujący

Mezzmo DLNA Media Server-testujcie.

Super serwer dla Bravii (fakt że płatny)odtwarza w locie muzykę,zdjęcia i filmy,prosty w użyciu.Można pobrać 15-to dniową wersje próbną ze strony producenta.Proszę przetestować i może jakieś opinie na ten temat . http://www.conceiva.com/products/mezzmo/default.asp" :thumbsup:

32 ODPOW. 32
profile.country.pl_PL.title
daropierwszy
Początkujący

Szkoda że nie po polsku? nie mogę sobie poradzić z ustawieniami :(

Zimny_
Użytkownik

Ciekawy serwer, muszę przyjrzeć się bliżej.
Tu masz tłumacza google: http://translate.google.pl/#
Wklejasz link strony, wybierasz na jaki język ma być i tłumaczy :D
Tu masz przetłumaczoną stronę:
http://translate.google.pl/translate?js ... l=en&tl=pl

sulik-----
Początkujący

Zastanawia mnie jak na dzień dzisiejszy ten serwer radzi sobie z transkodowaniem filmów. Bo jak rozpoczynałem swoją przygodę z DLNA to testowałem ten serwer i niestety nie współpracował on poprawnie z moją Bravią.

Zimny_
Użytkownik

Jakiś czas temu kombajn od Bravii był tylko jeden - PS3 MS. Sporo jest zainteresowanych osób, może jacyś programiści wzięli to pod uwagę.

__PeTe__
Początkujący

Zainstalowałem i oto moje uwagi:

### PLuSY ###
- przyjemny interface
- łatwa (momentami automatyczna) instalacja
- TV wyświetla pliki z miniaturami

### MINuSY ###
- brak obsługi napisów do *.mkv i *.avi ...etc.
- miesza zawartość folderów (pliki z katalogów DVD miesza ze sobą i nie można odtworzyć całego filmu dvd, to samo z innymi folderami)
- brak obsługi obrazów płyt (*.iso, *.img...etc)

*** Poza oceną ***
Sposób sortowania plików - wg. wykonawców, gatunków ..itd. Niby dobre, ale pod warunkiem, że pliki mają kompletne id Tagi.

To takie podsumowanie na szybko - dla mnie jak na razie Mezzmo jest w tyle za PS3 Media Server.

Zimny_
Użytkownik

Ja bym wyłączył z plusów "przyjemny interfejs", ale nie wrzucał go do minusów - dla mnie neutral.
Dobra wiadomość dla Ciebie, napisy czyta. Muszą mieć taką samą nazwę jak film i być w formacie .srt, .sub. Do zmiany formatu napisów możesz użyć np. subedit. Wtedy odtwarza automatycznie. Czcionki polskie są po ustawieniu w opcjach transkodowania "cp1252".
Do plusów dorzuciłbym dużą funkcjonalność i możliwość instalowania różnych silników.

woj100
Początkujący
savik68
Początkujący

Witam czy ktoś testował ten server mezzmo u mnie śmiga muza i zdjęcia ale filmy strasznie mulą i na końcu pokazuje serwer nie może się połączyc procek na kompie pokazuje 100% może jakieś ustawienia są potrzebne jeśli ktoś już skonfigurował ten program to może się podzieli ustawieniami.Dzięki za pomoc

3943-----
Początkujący

Witam
Jeśli służy tylko osobą znającym dobrze angielski(najlepiej wszyscy w domu) jest dobry, bo prosty.Możliwość wyświetlania napisów, obiecali kilka wersji temu w "następnej wersji",ale chyba nie wiedzą na co się porwali z obiecankami, bo przynajmniej Polskich polityków to nie dogonią nigdy. Z mojego punktu widzenia pełna dyskwalifikacja chociaż doskonale pojmuję to nie jest wina serwera że się nie uczyłem
Pozdrawiam :c28