anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL - 32W4000 a PS3 250GB slim

profile.country.pl_PL.title
vidi-----
Początkujący

KDL - 32W4000 a PS3 250GB slim

Witam,
Według informacji, które uzyskałem od sprzedawcy PS3 wynika, że pilot od mojego TV powinien być kompatybilny z PS3.Niestety - przy funkcji Sync menu jest to nie skuteczne.
Również TV ,,nie widzi" urządzeń HD/PS3 i dekoder C+?/ choć podłączone są kablami hdmi.
Odświeżanie listy urządzeń nie przynosi żadnego skutku.

Z góry dzięki za pomoc lub sugestie.
Pozdrawiam

9 ODPOW. 9
oldguest
Początkujący

A w PS3 została uaktywnione sterowanie przez HDMI?

vidi-----
Początkujący

Tak.Dlatego trochę zgłupiałem :c4

vidi-----
Początkujący

Przepraszam, jest ktoś wstanie pomóc?

Zimny_
Użytkownik

W "lista urządzeń HDMI" powinny być widoczne urządzenia kompatybilne z Bravia Sync. Dekoder zapewne nie jest, więc on nie będzie widoczny. Co do konsoli, to dosyć dziwne. Dziś wieczorem jadę po odbiór własnej PS3 :D , jak będę już je miał to zobacze o co chodzi. Na początek podejrzewam dwie opcje - kabel HDMI, błąd softu. Można spróbować zmienić kabel HDMi i port pod który jest wpięty. Sterowanie HDMI na pewno działa poprawnie na kablu min. 1.3b. Bardzo często tego typu sytuacje są spowodowane przez kabel który nie radzi sobie z przesyłaniem takich danych. Jeśli ciągle nie tak, pierw przywrócić ustawienia fabryczne w telewizorze i konsoli (jeśli masz dostosowane ustawienia np. obrazu, zapisz je na kartce, później łatwiej odtworzyć). Po przywróceniu ustawień ponownie skonfigurować ustawienie Bravia Sync. Jeśli nie pomoże, a nawet jak pomoże - to zalecam uaktualnienie firmware na konsoli.Nowe oprogramowanie to wersja 3.30 dostępne od 22 kwietnia 2010. Napisz czy pomogło, jak nie to jeszcze pokombinujemy.
Polecam odwiedzenie tych stron, dużo informacji o konsoli PS3, funkcjach, podłączeniach:
http://pl.playstation.com/ps3/
http://pl.playstation.com/ps3/support/
http://pl.playstation.com/ps3/support/s ... r-3-30%29/

Pozdrawiam.

vidi-----
Początkujący

Dzięki serdeczne Zimny za poradę i zainteresowanie :c39
Przetestowałem dwa kable i echo.No cóż tak nieraz bywa.
Pozdrawiam

Zimny_
Użytkownik

U mnie to wygląda tak. Podłączyłem HDMI do telewizora i do PS3. W PS3 w "Ustawieniach systemu" włączyłem "Sterowanie przez HDMI". W telewizorze w ustawieniach HDMI:
Sterowanie HDMI - wł
Autom wyłacz urządzeń - wł
Automatyczne włącz TV - wył
Sterowanie tunerem - normalne.

W liście urządzeń HDMI na włączonych urządzeniach znalazło mi PS3 i nacisnąłem "Uaktywnij". Później wyszedłem z Menu. Działa mi nawigowanie pilotem od tv po menu od PS3 i wyłączanie urządzenia. Reszty nie próbowałem, na razie nie potrzebowałem. Może spróbuj wyzerować ustawienia i jeszcze raz skonfigurować urządzenia. Jeśli nie pomoże to zgłoś sprawę na serwis. Może jest jakaś usterka kości HDMI.

oldguest
Początkujący

Przy okazji odłącz na chwilę telewizor od prądu.

Zimny_
Użytkownik

Przy okazji odłącz na chwilę telewizor od prądu.

Słuszna uwaga :smileythumbsup: . Odłączenie urządzeń od prądu pozwala wykasować ewentualne błędy itp..

vidi-----
Początkujący

Witam,
Serdeczne dzięki za uwagi i podpowiedzi :c37
Jak znajdę chwile czasu, to spróbuje rozgryźć temat.
O wszystkim oczywiście napiszę.

pozdrawiam