anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Dolby Atmos przez eARC - X94J

profile.country.PL.title
chelek
Poszukiwacz

Dolby Atmos przez eARC - X94J

Czy ten tv ma możliwość przesyłania Atmos przez eARC? W instrukcji jest napisane, że wspiera Atmos, ale wydaje nie bez sensu, żeby dotyczyło tylko glośników TV. Podlaczylem do Kina domowego i pokazuje tylko DD+. Czy jest szansa, ze aktualizacja to naprawi (póki co mam najnowsza)?

10 ODPOW. 10
profile.country.PL.title
SLAWMOR-1961.
Użytkownik

Tak przesyła.Potrzebny jest odpowiedni sygnał ( DD Atmos np.z Netfliksa ) i oczywiście kabel hdmi o odpowiedniej przepustowości.

Sprawdzone na Yamaha RX-A880 i belce TCL 8111

profile.country.PL.title
chelek
Poszukiwacz

No właśnie mam odpowiedni kabel i KD (na innym TV działało i pokazywało Atmos na amplitunerze). Próbowałem na Netflix i przy wybraniu Atmos amplituner pokazuje tylko DD+, a nie Atmos.

profile.country.PL.title
Artur-73
Użytkownik

Też sprawdziłem ja mam soundbar ht-x8500 tv X94j i Netflix przetwarza dźwięk dolby Atmos przez kabel HDMI ale nie każde filmy mimo że pisze dolby Atmos to nie każdy film w tym systemie odtwarza przynajmniej tak jest w moim przypadku.

profile.country.PL.title
chelek
Poszukiwacz

Ok, to jeszcze popróbuję, może z innym kablem rzeczywiście, chociaż na innym TV działało na tym. A możecie podać jakiś konkretny tytuł, na którym na pewno działa (Netflix)? Jak nie to chyba będę musiał się zgłosić na support.

profile.country.PL.title
Artur-73
Użytkownik

Poszukaj na netflixie serialu THE SILENT SEA  jest on nadawany w dolby vision i Atmos u mnie działa na 100% większość iż jest napisane w dolby Atmos to działa zaledwie kilka procent filmów 

profile.country.PL.title
Artur-73
Użytkownik

Z kablem się wstrzymaj najpierw sprawdź to co Ci napisałem i daj znać co i jak ja też kupiłem nowy kabel i się okazało że nie potrzebnie

profile.country.PL.title
qset1975
Użytkownik

Cz w tv ustawienia , obraz dźwięk, wyjście audio , wyjście dolby Digital plus jest ustawione i tryb przekazywania na automatycznie 

profile.country.PL.title
chelek
Poszukiwacz

No niestety pozycja Silent Sea również jest u mnie w DD+ (sprawdzałem bryg. koreański i angielski ATMOS). Jeśli chodzi o powyższe ustawienia to dokładnie tak jest ustawione.

profile.country.PL.title
chelek
Poszukiwacz

A może jest różnica w konkretnych wielkościach TV? Ja mam 75 akurat