Podziel się wrażeniami!
Czy ten tv ma możliwość przesyłania Atmos przez eARC? W instrukcji jest napisane, że wspiera Atmos, ale wydaje nie bez sensu, żeby dotyczyło tylko glośników TV. Podlaczylem do Kina domowego i pokazuje tylko DD+. Czy jest szansa, ze aktualizacja to naprawi (póki co mam najnowsza)?
Tak przesyła.Potrzebny jest odpowiedni sygnał ( DD Atmos np.z Netfliksa ) i oczywiście kabel hdmi o odpowiedniej przepustowości.
Sprawdzone na Yamaha RX-A880 i belce TCL 8111
No właśnie mam odpowiedni kabel i KD (na innym TV działało i pokazywało Atmos na amplitunerze). Próbowałem na Netflix i przy wybraniu Atmos amplituner pokazuje tylko DD+, a nie Atmos.
Też sprawdziłem ja mam soundbar ht-x8500 tv X94j i Netflix przetwarza dźwięk dolby Atmos przez kabel HDMI ale nie każde filmy mimo że pisze dolby Atmos to nie każdy film w tym systemie odtwarza przynajmniej tak jest w moim przypadku.
Ok, to jeszcze popróbuję, może z innym kablem rzeczywiście, chociaż na innym TV działało na tym. A możecie podać jakiś konkretny tytuł, na którym na pewno działa (Netflix)? Jak nie to chyba będę musiał się zgłosić na support.
Poszukaj na netflixie serialu THE SILENT SEA jest on nadawany w dolby vision i Atmos u mnie działa na 100% większość iż jest napisane w dolby Atmos to działa zaledwie kilka procent filmów
Z kablem się wstrzymaj najpierw sprawdź to co Ci napisałem i daj znać co i jak ja też kupiłem nowy kabel i się okazało że nie potrzebnie
Cz w tv ustawienia , obraz dźwięk, wyjście audio , wyjście dolby Digital plus jest ustawione i tryb przekazywania na automatycznie
No niestety pozycja Silent Sea również jest u mnie w DD+ (sprawdzałem bryg. koreański i angielski ATMOS). Jeśli chodzi o powyższe ustawienia to dokładnie tak jest ustawione.
A może jest różnica w konkretnych wielkościach TV? Ja mam 75 akurat