anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Co wybrać 32W5740 czy KDL-32EX500 ??

profile.country.pl_PL.title
robak123
Początkujący

Co wybrać 32W5740 czy KDL-32EX500 ??

Witam, obecnie posiadam model 37P300, jednak sprzedaję go ponieważ jest trochę za duży do mojego pokoju.

Głównie tv będzie używany do ps3 i telewizji N.

Jedyne co mnie tak na prawdę ciekawi o czy te tv posiadają efekt smużenia, bo niestety nie doczytałem się informacji o czasie reakcji matrycy.
Mój poprzedni miał podobno 8ms.

Pozdrawiam

6 ODPOW. 6
Ravi-----
Początkujący

Było na forum przerabiane już kilka razy jeżeli masz je w tej samej cenie, ewentualnie nawet trochę drożej ex500 to zdecydowanie warto dołożyć do nowszego modelu. Na to składa się kilka czynników po pierwsze większe możliwości multimedialne w czym zawiera się obsługa divxów przez USB, dostęp do wybranych serwisów internetowych czy też możliwość po zakupie specjalnego adaptera korzystanie z DLNA bezprzewodowo. Pod względem stricte obrazu to również widać poprawę, aczkolwiek nie ma przepaści pomiędzy tymi modelami.

robak123
Początkujący

Dziękuję za szybką odpowiedź.
Wybór padł jednak na 32 W5740(zakup na alledrogo), mam nadzieję że nie będzie miał dużego input laga, ponieważ dość często gram online.

Pozdrawiam

oldguest
Początkujący

Jak się przełączny na tryb "gra" to jest nawet bardzo mały. Zastanawiam się skąd się biorą jeszcze te egzemplarze na allegro skoro brak dostępność tego modelu już co najmniej od pół roku.

Zimny_
Użytkownik

Kolega ostatnio kupował na allegro 37W5500. Telewizor z polskiej dystrybucji, zero godzin na liczniku, normalnie fakturka. Trafił na jakiś ostatni model ze sklepu. Podobno gdzieś się schował i wcześniej nie mogli jego znaleźć. Pudełko również oryginalne w prawie idealnym stanie. Nie wiem skąd jeszcze brały się te modele, ale już jest malutko. I używanych w ogóle nie widać na allegro :c7

Ravi-----
Początkujący

robak123 napisał(a):

Dziękuję za szybką odpowiedź.
Wybór padł jednak na 32 W5740(zakup na alledrogo), mam nadzieję że nie będzie miał dużego input laga, ponieważ dość często gram online.

Pozdrawiam

Input lag o ile dobrze pamiętam jest niższy niż w ex500 także tutaj nie masz co się specjalnie przejmować. Pod względem obrazu ex500 prezentuje się trochę lepiej, ale w5500 też jest tutaj jak najbardziej w czołówce (w tej klasie cenowej).

Zimny pewnie są jeszcze jakieś sklepowe niedobitki, a przecież wiecznie w sklepie stać nie może, odnośnie używanych modeli, to na dobrą sprawę niewiele osób pozbywa się rocznych telewizorów.

Zimny_
Użytkownik

Ravi napisał(a):

odnośnie używanych modeli, to na dobrą sprawę niewiele osób pozbywa się rocznych telewizorów.

Wiem coś o tym. Ja tak się przyzwyczaiłem do mojego W4500, że nie sposób się go pozbyć :D Niby są nowsze i lepsze modele, ale jakość w moim jest na tyle dobra, że nie potrzeba zmiany. Miałem okazje wymienić się na 37W5500, ale mniejszego nie chcę :D