Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich,
to jest mój pierwszy post na tym forum. Mam taki problem. Chciałem kupić telewizor Full HD. Cenię firmę Sony, widziałem Wasze telewizory w sklepach i muszę przyznać że bardzo mi się podobają. Tylko jak zawsze przed zakupem, chciałem optymalnie wybrać sprzęt. Pierwsze moje pytanie, to na co mam zwrócić uwagę przed zakupem nowego telewizora? Zacząłem czytać o tych wszystkich technologiach, wiele mi one nie mówią. Na pewno ważny jest budżet, ok 7-8 tys zł. Więcej nie chcę przeznaczyć na sam telewizor, chciałbym jeszcze dokupić jakiś Blu Ray, albo dobre DVD.
Mogę prosić o pomoc?
A czy w tych 7-8 tys to już z tym odtwarzaczem czy sam telewizor? Do tego jaka odległość od telewizora będzie?
Nie będę się tu wymądrzał ale w takim budżecie szukaj 52 cali, chociaż chyba nie zmieścisz się w budżecie chcąc kupić W5500. A do tego Playstation3 no chyba ze nie bawią Ci już konsole (mnie bawią)
Ten budżet jest przeznaczony tylko na telewizor. 52 cale to za dużo. Myślałem maxymalnie o 40 calach. To i tak dużo jak na 3m odległość. Za taką kolubrynę żona by mnie z domu wygoniła Na takim dużym ekranie pewnie niewygodnie się ogląda. Już głową trzeba ruszać, żeby wszystko zobaczyć.
Proponowałeś W5500. Rozumiem, że to jest następca W4500. Fakt, nie znam się na tych wszystkich parametrach, tylko jak patrzyłem na jakieś stronie internetowej różnice między W5500 a W4500, ten drugi miał atrakcyjniejsze parametry. Może to co napisałem wyda się Wam śmieszne. Widzieliście już je "na żywo"?
Myślałem maxymalnie o 40 calach. To i tak dużo jak na 3m odległość. Za taką kolubrynę żona by mnie z domu wygoniła Na takim dużym ekranie pewnie niewygodnie się ogląda. Już głową trzeba ruszać, żeby wszystko zobaczyć.
Proszę przemyśleć zakup telewizora w rozmiarze 46 cali. Będzie dużo lepsze wrażenie przy oglądaniu programu HD czy filmów na BD. W kwocie zmieści się pewnie KDL46Z4500. Można poszukać też KDL46W5500 (pierwsze sztuki), lub zdecydować się na KDL46W4500 (powinny jeszcze gdzieś być na stanie w dobrej cenie) oraz zakupić do tego kino domowe.
Widziałem wszystkie telewizory. Wszystkie mogę z czystym sumieniem polecić. A jak koniecznie 40 cali to wybór KDL40W5500 będzie jak najbardziej celny.
Proponowałeś W5500. Rozumiem, że to jest następca W4500. Fakt, nie znam się na tych wszystkich parametrach, tylko jak patrzyłem na jakieś stronie internetowej różnice między W5500 a W4500, ten drugi miał atrakcyjniejsze parametry. Może to co napisałem wyda się Wam śmieszne. Widzieliście już je "na żywo"?
Proszę przemyśleć zakup telewizora w rozmiarze 46 cali. Będzie dużo lepsze wrażenie przy oglądaniu programu HD czy filmów na BD. W kwocie zmieści się pewnie KDL46Z4500. Można poszukać też KDL46W5500 (pierwsze sztuki), lub zdecydować się na KDL46W4500 (powinny jeszcze gdzieś być na stanie w dobrej cenie) oraz zakupić do tego kino domowe.
Widziałem wszystkie telewizory. Wszystkie mogę z czystym sumieniem polecić. A jak koniecznie 40 cali to wybór KDL40W5500 będzie jak najbardziej celny.
Zimny napisał(a):
Jest różnica w parametrach, niby na niekorzyść.
Dokładnie o tym myślę. Chociaż sam też czytałem dużo krytyki przez zmianę tych parametrów, też miałem obawy, że to źle wyjdzie... Na pewno sam nie byłeś pewny A okazało się zupełnie inaczej, bardzo dobrze dopasowane parametry i nowy silnik który tym wszystkim zarządza, robi to świetnie. Obraz super. Najważniejsza jest elektronika i widać tu się popisali...