anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Transmisja live w internecie. Czy można użyć handycam ???

adziak33
Początkujący

Transmisja live w internecie. Czy można użyć handycam ???

Cześć, mam do was dwa pytania. Z góry mówię że jestem laikiem więc proszę o wyrozumiałość.

1. Potrzebuję kamery do relacji live w internecie. Mało wiem na ten temat. Rozmawiałem z jakimś gościem z aukcji i wciska mi sprzęt za ponad 15 000. A czy nie mogę zrobić transmisji handycamem? Zależy mi na jak najmniejszych kosztach.

2. Jakie są wymagania jeżeli chodzi o łącze. Tzn. Jaki "szybkie" musi być łącze aby zrealizować transmisję???

15 ODPOW. 15
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Przecież nie tylko przez USB można wysyłać obraz! Są karty pod PCI Express które umożliwiają zgrywanie materiału przez powyższe złączam (Component, HDMI s-video). Technika poszła do przodu. Wystarczy, że kamera wysyła obraz którymś wyjściem. Do tego odpowiednie oprogramowanie i można prowadzić transmisję live . Tylko potrzeba mocnego procesora.

sulik-----
Początkujący

Ja zrozumiałem z wypowiedzi adziak33 że to kamera musi mieć taką funkcję a ta takowej nie posiada dlatego taka moja wypowiedź. Oczywiście tak jak piszecie można to zrealizować za pomocą kart rozszerzeń do komputera i w związku z tym "zwracam honor" :)

Tatras
Początkujący

Temu właśnie służy to forum, aby pytać, rozmawiać, dyskutować i rozwiewać wątpliwości. Pozdrawiam

Zimny_
Użytkownik

Realizacje transmisji online - live są coraz bardziej popularne. Rynek dostosowuje się do wymagań. Większość kamer nie posiada wyjścia strumieniowego sygnału wideo przez USB, to ludzie sami musieli sobie poradzić. Stąd wymyślili różne dodatkowe podzespoły, takie jak wyżej wspomniane karty do przechwytywania obrazu. Jak wspomniał Tatras jest to dobre rozwiązanie, ponieważ masz materiał zgrywany na nośnik kamery i dodatkowo komputer w czasie rzeczywistym konwertuje na słabszy format i wysyła do sieci.

mmateusz
Początkujący

Przeczytałem cały ten temat i mam takie pytanie. Mając kamerę np. HDR-CX105ES, która ma wyjście S-video oraz posiadając dowolną kartę telewizyjną z takim wejściem, będę mógł przesyłać z kamery obraz na żywo do komputera? I z tego co rozumiem, potrzebuję też kartę graficzną z wejściem HD, jeśli chcę wysyłać obraz tej jakości?

KubaKajt
Początkujący

po s-video powino wykryś w programach i na stronach do przesyłu video na żywo ale nie koniecznie, szanse pół na pół i to jeszcze zależy od programu i stront czy wyświetli, gdyby to była zwykła kamera internetowa szanse były by duzo wieksze, jeżeli chodzi o przesył hd to trezba mieć łącze powyżej 20MB bub specjalne urządzenie do streamingu profesjonalnego które kosztuje powyżej 10tys zł, można kombinowac z kartą do zżutu obrazu kartą video HDMI którą można kupić za granicą za kilkaset zlotych i wtedy bawić się, ale jak ktoś nie jest informatykiem to zabawa dla niego to nie będzie bo gotowych rozwiązań i sprzętu że sie podłączy i będzie działać nie ma