Podziel się wrażeniami!
Czesc, proszę o informację.
Poszukuję programu, który umożliwi mi scalenie oraz obrobienie filmików nagranych w jakości HD.
kamera: Sony hdr cx520
Dziękuję i pozdrawiam
Z darmowych zainteresuj się programem Windows Movie Maker, który znajdziesz w Windowsie.
Z płatnych ale niedrogich programów zwróć uwagę na Pinnacle Studio lub Vegas Movie.
Sony Vegas pozwala na łączenia oraz obrabianie filmów w jakości HD, dodatkowo jest intuicyjnym programem, łatwo można się w nim odnaleźć .
Witam
Jak polecaliście zaopatrzyłem się w program Sony Vegas 10, rzeczywiście jest fajny.
Mam jednak pytanie do użytkowników programu. Jaki polecanie format zapisu filmu aby możliwie jak najkrócej trwało przetwarzanie i najmniej tracić na jakości.
Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
takiego złotego środka nie ma niestety
Tutaj rzeczywiście nie ma niestety takiego "idealnego" środka. Jeżeli sprzęt daje radę odczytać płynnie obraz zapisany w wyższej rozdzielczości, to jednak warto poczekać.
Dobra , to jakie ustawienia w stosujecie ??
Ja zapisuje obraz z Sony Vegas 9 jako Video for Windows *.avi na standardowych ustawieniach. Z tego co pamiętam w Sony Vegas 10 wygląda to nieco inaczej. Jak tylko dostane gdzieś dostęp postaram się w skrócie zarysować dostępne opcje.