Podziel się wrażeniami!
No tak, czyli trzeba czekać aż niezależni wejdą na rynek ( u43 jest pare lat i jakoś ich nie widać, ale miejmy nadzieję)
A X100 ma kosztować 1000$ I kw. 2011. Jeżeli byłaby to prawda to ho ho - i jeszcze matrycę jak w nexie no to hohohoho
no ale nie podepniesz do tego rzeczonego obiektywu lub czegokolwiek o zakresie jak obiektyw, o którym mowa
Do takiego cacuszka coś podpinać? - toż to zbrodnia, a zoom nożny baardzo zdrowy
Jedni wolą i muszą miec mega zooooomy, a inni - tak jak ja DOBREJ jakości stałkę, takie 35/2 wystarczy.
Wcześniej pisałem że za 2kpl bym kupił, ale teraz to już nie wiem. Po co Sony oszczędza na milimetrach body, żeby teraz wypuścić kobyłę, a olać naleśnika? Jak by była DOBRa stałka zamiast tego zooma - jestem pierwszy w kolejce i niech kosztuje 2kpln.
A X100 i tak kupie( jak bedzie 1000$)
w takim razie kompletnie nie rozumiem Twojego rozgoryczenia ceną obiektywu, który kompletnie Cię nie interesujebojomir napisał(a):
Jedni wolą i muszą miec mega zooooomy, a inni - tak jak ja DOBREJ jakości stałkę, takie 35/2 wystarczy.(...)Sony oszczędza na milimetrach body, żeby teraz wypuścić kobyłę, a olać naleśnika? Jak by była DOBRa stałka zamiast tego zooma - jestem pierwszy w kolejce i niech kosztuje 2kpln.
Coś Ty, to wcale nie jest rozgoryczenie - ot po prostu pusty śmiech
Myślisz że piszę żeby tu zaistnieć? wcale nie, po prostu krew mnie zalewa jak czytam te wszystkie ochy i achy jakie to sony cacy, i wszystko co zrobi to extra liga - brak jest Wam koledzy obiektywizmu ( no chyba że Wam firma coś daje - no to rozumiem), a że wdepnąłem w ten system to piszę co mi nie pasuje i już.
A jeżeli jest to forum bałwochwalców sonego - to niech takie zostanie. Więcej się nie odzywam.
Pozdrawiam
przykre swą twoje spostrzeżenia, a na dodatek obrażasz nas - użytkowników tego forum. Dobrze będzie byś więcej tego nie robił.bojomir napisał(a):
A jeżeli jest to forum bałwochwalców sonego...
bojomir napisał(a):
( no chyba że Wam firma coś daje - no to rozumiem)
bojomir napisał(a):
a że wdepnąłem w ten system to piszę co mi nie pasuje i już.
szukam informacji na temat obiektywu 18-200 bo jestem nim poważnie zainteresowany.
Wchodzę na forum, a tu dyskusja o niczym - zupełnie tego nie rozumiem, nie macie co robić?
Proszę użytkowników tego obiektywu o ocenę, spostrzeżenia, sugestie.
Za wszystkie konkretne odpowiedzi z góry bardzo dziękuję.
Bojomir - zawsze możesz rozglądnąć się za aparatem - Sony HX100
Nieco inna koncepcja i inna technologia, ale także dużo bardziej uniwersalny sprzęt nadający się zarówno na wycieczki jak i do codziennego fotografowania.
Acteam napisał(a):
szukam informacji na temat obiektywu 18-200 bo jestem nim poważnie zainteresowany. (...) Proszę użytkowników tego obiektywu o ocenę, spostrzeżenia, sugestie.
Za wszystkie konkretne odpowiedzi z góry bardzo dziękuję.
SUPER! tego mi było trzeba!
Testy testami, nic nie zastąpi opinii użytkownika.
Obiektyw oczywiście widziałem, coś tam nim pstrykałem, ale zabił mnie ceną.
Kupiłem więc NEX-5 z dwoma pozostałymi obiektywami.
Naleśnika do pracy - jestem trenerem osobistym i instruktorem nordic walking.
18-55 jako uniwersalny np. do scen rodzinnych.
Ale cholera brakuje mi ogniskowej, najbardziej pasowałoby mi 70-200 ale takiego nie ma i nie wiem czy będzie.
Dlatego ponownie rozważam tego olbrzyma, rzeczywiście trochę przytłacza mnie wagą, bo ie po to kupowałem NEX'a żeby teraz taszczyć kilogramy. No ale tak jak pisałeś fizyki nie da się oszukać.
Czekam na dalsze opinie.