Podziel się wrażeniami!
22 maja pojawiła się nowa aktualizacja OREO v6.6510
która miała naprawić problemy z połączeniem zewnętrznego sprzętu audio poprzez ARC.
To u mnie ARC nie działa tak jak powinien.
Wcześniej miałem Androida 7 ( był już fabrycznie wgrany) wszytko działao dobrze.
od 22 maja po aktualizacji smart tv do v6.6510 niezbyt dobrze się dogaduje z moim soundbarem HITACHI HSB460BT.
Witam,
Po przeprowadzeniu aktualizacji oprogramowania do wyższej wersji zawsze zaleca się, aby wykonać przywrócenie ustawień fabrycznych w odbiorniku. W tym celu należy skorzystać z funkcji Home - Ustawienia - Pamięć i resetowanie - Przywracanie danych fabrycznych - Wymaż wszystko. Odłącz też przewody HDMI i ponownie je podłącz, upewniając się tym samym, że urządzenia zostały połączone poprawnie. Jesli to nie pomoże skieruję sprawę do supportu.
Pozdrawiam
Po wgraniu nowego softu, zrobiłem przygracanie do ustawień fabrycznych.
Odłączyłem i podłączyłem wszytko na nowo i nadal są problemy z ARC.
A wyglądają tak:
Do puki jest jakiś dzwięk czy to z filmu, serialu czy z gry. Soundbar działa dobrze przez ARC.
Problem się zaczyna dopiero jak dam pauze, soundbar ma ustawienie że sam po 10min bez wykrycia dzwięku
sam się wyłącza. Po wybudzeniu i chęci kontynuowania oglądania, grania soundbar działa ale już nie przekazuje dzwięku.
Wyłączanie i włączanie tv, zmiana żródła głośniki tv/ system audio. Nic nie daje.
Pomaga za to wyjęcie kabla HDMI ARC z sounbaru i włożenie z powrotem. Dzwięk działa znowu.
Coś nowa aktualizacja nie radzi sobie z przekazywaniem dziwięku po uśpieniu i wybudzeniu sounbaru.
Na Android 7.0 wszytko działało idealnie.