anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czy tak ma być 55xf9005

profile.country.PL.title
bodekbp
Poszukiwacz

Czy tak ma być 55xf9005

Witam serdecznie,

otóż nabyłem tv 55xf9005 i martwi mnie w nim to, że podczas oglądania filmów gdzie są ciemne sceny to wokół jasnych punktów (np. Znaczek kanału TVN), są strasznie jasne obszary ( ustawienia lokalnego wygaszania na maksa). Najlepiej odzwierciedla to czarny ekran bez sygnału ale z włączonym info I+ z pilota . W załączeniu zdjęcia. Czy to ma tak rzeczywiście wyglądać w tv za 5,7k? Tv na gwarancji ( jestem pierwszym właścicielem) 

Pa. Proszę o przeniesienie mojego tematu do działu Android TV

CD9662B1-B9AA-468F-99F8-3F3F0B4CD7F9.jpeg

5D971D31-FECB-4B81-AD20-1929AE1182BE.jpeg

C9DC7EFC-188A-4FD5-A040-0361C1F4EC7E.jpeg

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Skieruję sprawę do supportu.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
bodekbp
Poszukiwacz

Ok. Dzięki.

Drops71
Poszukiwacz

Ten model tak ma podświetlanie ma 48 stref, nie jest to telewizor do ciemnych pomieszczeń bo widoczny jest właśnie taki efekt. Mam 65cali i z pełną świadomością tego mankamentu go kupiłem. Swietny HDR i jakość obrazu to nadrabiają w tym budżecie.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Tak jak napisał @Drops71 te model TV ma podświetlanie strefowe wynikiem czego jest taki właśnie obraz. Występuje głównie w przypadku wyświetlania bardzo ciemnych scen przy słabym oświetleniu otoczenia.

Niemniej jednak, jeżeli chciałbyś mieć 100% pewność, czy zgłaszana nieregularność podświetlenia mieści się w normach przewidzianych dla tego modelu, możesz zgłosić wykonanie zlecenia weryfikacji serwisowej, korzystając z formularza na stronie:

https://bit.ly/2BUdUOc

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
bodekbp
Poszukiwacz

djrychu

niestety nie mogę pod podanym linkiem zarejestrować zlecenia na weryfikację ( wyskakuje monit, że dla tego produktu nie można tego zrobić).

A czy to jest odpowiedź supportu , czy może jeszcze się nie wypowiedzieli?

Pozdr!

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Jest odpowiedź która w sumie w większości pokrywa się z tym co napisał support. Problem z rejestracją zgłoszę do support.

Pozdrawiam