Podziel się wrażeniami!
Witam,
posiadam TV KDL-55W807C z najnowszym firmwarem. Podłączyłem wyjście dzwięku z TV poprzez gniazdo Digital Out i tu pojawia się problem. Czy w tym modelu istnieje, możliwość zmiany głośności na tym gnieździe za pomocą pilota od TV? Obecnie mogę jedynie zmienić głośność dzwięku na wzmacniaczu.
Witam,
Temat już był omawiany na naszym forum:
https://community.sony.pl/t5/android-tv/regulacja-glosnosci-wyj-optyczne-kdl-48w705c/m-p/2303104
Pozdrawiam
Czytałem jakiś czas temu podobny wątek na angielskiej strony Sony i tam się udało rozwiązać problem. Ciekawostka w TV LG wyjście digital audio out jest regulowane. Może w Sony też da się to programowo załatwić?
Witam,
Możesz podesłać link gdzie o tym czytałeś.
Pozdrawiam
Witam,
@Bruno79 dzięki za podesłany wątek - sprawę ponownie przekazałem do supportu. Na pewno trochę to potrwa, także cierpliwości.
Pozdrawiam
Witam,
Oto odpowiedź supportu:
Otrzymałem odpowiedź z naszego działu technicznego z potwierdzeniem, że regulacja głośności dźwięku odtwarzanego na urządzeniach zewnętrznych za pomocą pilota TV, nie jest dostępna w przypadku połączenia za pomocą przewodu optycznego. Tego rodzaju funkcjonalność jest wspierana w przypadku podłączenia przewodem HDMI do gniazd ARC i aktywowaniu funkcji Bravia Sync (jeżeli podłączone urządzenie zewnętrzne wspiera tą funkcjonalność).
Szczegółowe informacje na ten temat są dostępne na stronie:
Pozdrawiam