anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Chromecast-Problem

profile.country.PL.title
kolinmac
Poszukiwacz

Chromecast-Problem

Do niedawna wszystko było ok. Każdy film który chciałem przesłać do oglądania w czasie rzeczywistym z wykorzystaniem wbudowanego w TV chromecasta z mojego telefonu był odtwarzany z wykorzystaniem zainstalowanego chrome w TV. 

Od jakiegoś czasu po kliknięciu w ikonę wyślij obraz na TV w moim telefonie obraz jest przesyłany ale niestety nie jest odtwarzany tylko wbudowany w tv chrome zatrzymuje się.

Czytałem info ze chrom nie jest już obsługiwany przez android tv. 

Instalowałem inne przeglądarki na tv ale domyślnie telewizor chce odtwarzać każdy film tylko w chromie na android tv. 

Jeśli ktoś ma pomysł to chętnie spróbuję jakiegoś rozwiązania.

TV był przywracany do ustawień fabrycznych. Aktualizacje chrome i chromecasta w tv także odinstalowałem. 

Nic nie pomag . 

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@kolinmac zgłosiłem problem do supportu - oto odpowiedź:

Na początek zaproponowałbym, aby w zakładce "Aplikacje" w menu ustawień odszukać pozycję "Wbudowany Chromecast", a następnie odinstalować wszystkie aktualizacje. Po przeprowadzeniu tej czynności, należy przejść do aplikacji "Sklep Google Play Store" i w ustawieniach zablokować możliwość wykonywania automatycznych aktualizacji aplikacji Chromecast.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
kolinmac
Poszukiwacz

Niestety odinstalowanie aktualizacji Chromecasta nie pomaga. Obraz nie chce startować na chromie.

Czy jest możliwość zmiany domyślnej przeglądarki na inną w celu odtwarzania filmów przez chromecasta? 

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@kolinmac zgłosiłem sprawę ponwnie do supportu - oto odpowiedź:

W tej sytuacji zaleciłbym skierowanie odbiornika na diagnozę do naszego autoryzowanego centrum serwisowego. W tym celu rekomendowałbym skorzystanie z formularza, który jest dostępny na stronie:

https://bit.ly/2BUdUOc

Pozdrawiam