Podziel się wrażeniami!
Do niedawna wszystko było ok. Każdy film który chciałem przesłać do oglądania w czasie rzeczywistym z wykorzystaniem wbudowanego w TV chromecasta z mojego telefonu był odtwarzany z wykorzystaniem zainstalowanego chrome w TV.
Od jakiegoś czasu po kliknięciu w ikonę wyślij obraz na TV w moim telefonie obraz jest przesyłany ale niestety nie jest odtwarzany tylko wbudowany w tv chrome zatrzymuje się.
Czytałem info ze chrom nie jest już obsługiwany przez android tv.
Instalowałem inne przeglądarki na tv ale domyślnie telewizor chce odtwarzać każdy film tylko w chromie na android tv.
Jeśli ktoś ma pomysł to chętnie spróbuję jakiegoś rozwiązania.
TV był przywracany do ustawień fabrycznych. Aktualizacje chrome i chromecasta w tv także odinstalowałem.
Nic nie pomag .
Witam,
@kolinmac zgłosiłem problem do supportu - oto odpowiedź:
Na początek zaproponowałbym, aby w zakładce "Aplikacje" w menu ustawień odszukać pozycję "Wbudowany Chromecast", a następnie odinstalować wszystkie aktualizacje. Po przeprowadzeniu tej czynności, należy przejść do aplikacji "Sklep Google Play Store" i w ustawieniach zablokować możliwość wykonywania automatycznych aktualizacji aplikacji Chromecast.
Pozdrawiam
Niestety odinstalowanie aktualizacji Chromecasta nie pomaga. Obraz nie chce startować na chromie.
Czy jest możliwość zmiany domyślnej przeglądarki na inną w celu odtwarzania filmów przez chromecasta?
Witam,
@kolinmac zgłosiłem sprawę ponwnie do supportu - oto odpowiedź:
W tej sytuacji zaleciłbym skierowanie odbiornika na diagnozę do naszego autoryzowanego centrum serwisowego. W tym celu rekomendowałbym skorzystanie z formularza, który jest dostępny na stronie:
Pozdrawiam