Podziel się wrażeniami!
Dla modeli 2015/16 jak z tematu wyszła aktualizacja 5.433 (dalej Android7) w USA śladem jej powinna być też dostępna dla Europy (tak było do tej pory).W opisie mowa tylko o aktualizacj zabezpieczeń dla Androida.Bardziej pewnie chodzi o to co sknocili w 5.417 szybko poprawka nastąpiła do poprzedniej - poprzednia 11 miesięcy przerwy.
Aktualizacja 5.433 jest już do pobrania na stronie Sony.
@leczech no proszę poprzednio było 3 miesiące różnicy teraz 1 dzień .Poprawiono wrażenia użytkownika a jak ktoś obojętny na wrażenia ? I tak moduł CI+ dalej to samo mógłby działać 100x lepiej (moduł wyjęty -moduł włożony i tak ze 2 minuty) - nie poprawiono,samoczynny restart TV raz na jakiś czas np.wczoraj ni z gruszki ni z pietruszki restrat TV - nie poprawiono,zanik sygnału SAT po włączeniu TV (po włączeniu TV brak sygnału z satelity pomaga restart lub zmiana źródła ) - nie poprawiono, ,WYUWAM dysk-nie poprawiono (choć tu widzę ,że to ogólnie Android ma tego babola na Philipsie to samo Android 8 z tego co było tu na forum na Sony Android 8 dalej to samo), podgłaśnianie po 3 sekundach (podgłaśnia się od razu animacja za 3 sek) - nie poprawiono,podłączenie do Wi-Fi po włączeniu TV (często nie łączy się z siecią potrzebny restart TV) - nie poprawiono , HDR brak możliwości wyłączenia - nie ma.Także moich wrażeń Sony nie poprawiło.
A nie dodało paska z reklamami, o ktorym wszyscy trabia?
Jak sądzicie , instalować aktualizacje z usb , czy poczekać online . Jest różnica w odbiorze telewizora.Po ostatniej aktualizacji przez usb , youtube tragedia odbiór do bani , filmy w 4k na tvn player sam dzwięk bez obrazu . Artefakty jakby procesor nie dawał rady jedyny plus to wygląd tv model kdl 43 w809c .
Skusiłem się na tą nową aktualizację 5.433 i powróciło niemiłe wspomnienie.
Oczywiście nie przywróciłem ustawień fabrycznych (nigdy po aktualizacji nie przywracałem, a instalacja jak zawsze z pendriva) i po tej aktualizacji telewizor w różnych momentach (a przynajmniej nie zauważyłem zależności) już 3x mi się przeładował... ostatnim razem to taką samowwolkę odstawił baaaardzo dawno temu...
Nie sprawdzałem rzetelnie ale w funkcjach używanych codziennie (bez grzebania w ustawieniach) nie zauważyłem różnic względem funkcjonalności sprzed tej aktualizacji.
Witam Forumowiczów
Czy jest już dostępna aktualizacja z poziomu telewizora ?
Jeżeli tak proszę o wrażenia.
Misiek1955
Nie zauważyłem żadnych różnic z wyjątkiem tego, że pilot jakoś lepiej reaguje. Nie przywracam nigdy ustawień fabrycznych. Brak restartów.
no to pozazdrościć... ja też miałem pierwsze wrażenie że pilot sprawniej chodzi ale po 1-2 dniach przestał i teraz czasem się zacina... albo wręcz na kilka(naście!) sekund obraz się zamraża. Mam na myśli sytuacje poruszania się po menu telewizora. Nie jest to nagminne ale pomimo tego irytujące. Pamięć podręczną czyszczę już chyba codziennie.