- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
BDP-S480
Dzisiaj stałem się posiadaczem BDP-S480.Pierwsze wrażenia podobne do poprzednika miałem BDP-S370.Podobne MENU prawie identyczne tzn identyczne troszkę więcej opcji w muzyce.Ale do rzeczy ! Po pierwsze czyta wszystko to co poprzednik czyli MKV,xvid,m2ts,mts,itd.Po drugie a może nawet po pierwsze obsługuje dyski NTFS ! ! ! MKV 16 gigowy chodzi jak trzeba
.I z większych zmian obsługuje stronki www ! ! ! . Trzeba przyznać SONY się postarało jak nigdy! Jak na razie to wszystko co mogę na bieżąco dodać wad na razie normalnie nie dostrzegam może coś znajdę to napiszę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Bardzo możliwe, że laser w Twoim egzemplarzu nie sprawuje się najlepiej. W sklepie powinieneś mieć możliwość wymienienia BR na taki sam model. Dla pewności możesz zabrać którąś z feralnych płyt. Gdyby chodziło tylko o płyty nagrywane to powiedział bym, że przy słabej jakości płycie ma prawo tak być, ale jeśli taki sam objaw jest na płycie oryginalnej a ponadto starszy odtwarzacz spisuje się bez zarzutu to zrobił bym tak jak napisałem powyżej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pomijając problemy z odczytem DVD nagranych przezemnie stwierdziłem jednoznacznie ,że odtwarzacz nie odczytuje tylko BR z U.K. pomimo iż mają oznaczenie A,B,C All Regions.Oprogramowanie zaktualizowałem oczywiście do najnowszej wersji niestety niczego to nie zmieniło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeśli masz pewność co do pochodzenia płyt to pozostaje tylko podejrzenie o pewne niedostatki w sofcie odtwarzacza. Możesz skontaktować się z serwisem i upewnić się w naszych podejrzeniach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Podjadę jeszcze do sklepu i przetestuję te nieodczytywane płyty na innym egzemplarzu jesli będzie to samo no to wiadomo a jeśli będą chodzić no to zwalony mój egzemplarz i wtedy serwis.Dzięki za pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wczoraj kumpel jeszcze raz dokonał mi aktualizacji oprogramowania i nagle odtwarzacz zaczął czytać wszystkie te płyty z którymi przedtem miał problemy ,dodatkowo o wiele szybciej odczytuje zdjęcia przez usb z pena.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zakupilem ten odtwarzacz w komplecie z amplitunerem i kolumnami.
Pierwsza rzecz to klopot z napisami w plikach mkv. Odtwarza pliki z tekstami ktore sa zalaczone do sciezki dziwekowej (przycisk subtitle uaktywnia napisy) - zewnetrznych plikow nie widzi.
Co do funkcji Internetowych, flimy z netu odtwarza bardzo dobrze, nie zawiesza sie - minus to bardzo dlugi czas polaczenia z serwerami (tu moga byc problemy po ubu stronach) - lacze mam 24 megabity/s w obie strony.
Pytanie do Was (instrukcja sony jest strasznie do tego lakoniczna) jakie kodowanie i jakie pliki tekstowe maja byc z klipem video aby odtwarzacz wyswietlal napisy?.
Pozdrawiam
Ronnon
---
Edycja:
Już co do kodowania to wiem. Windosowskie CP.
Wiem tez ze DLNA oparte o serwerek synology nie przekazuje plikow tekstowych do tego odtwarzacza - pliki tekstowe sa zaczytywane tylko gdy film leci przez USB (.srt) a szkoda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czy jest gdzies opcja podglądu przebiegu playera?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »