Podziel się wrażeniami!
chcę kupic bravie40s4000 ale wacham czy nie lepiej kupic 100Hzplazme full Hd panasonica,do tego chce podłączyć ,,n,,HD,ktos moze doradzi
Po raz 3 już chyba chwale serie S na tym forum - mimo, że bez wielu "dodatków" to bardzo dobre tv. Myślę, że plazma to też nie najgorsze rozwiązanie ale na forum Sony oczywiście wypada polecić tv tej marki
Osobiście nie inwestował bym w telewizor plazmowy. Z tego co wiem, jest to technologia przyszłości, ale w porównaniu rozwoju technologicznego, na dzień dzisiejszy LCD są lepsze i trwalsze. Wg. mnie następcą LCD będą telewizory z podświetleniem diodowym, a później dopiero rynek może przejąć plazma. Ale to tylko moje spekulacje. Jak w każdej dyskusji głosy są podzielone.
A jaki masz budżet na tv?
Zimny napisał(a):
Osobiście nie inwestował bym w telewizor plazmowy. Z tego co wiem, jest to technologia przyszłości
Zimny napisał(a):
Osobiście nie inwestował bym w telewizor plazmowy. Z tego co wiem, jest to technologia przyszłości, ale w porównaniu rozwoju technologicznego, na dzień dzisiejszy LCD są lepsze i trwalsze. Wg. mnie następcą LCD będą telewizory z podświetleniem diodowym, a później dopiero rynek może przejąć plazma. Ale to tylko moje spekulacje. Jak w każdej dyskusji głosy są podzielone.
A jaki masz budżet na tv?
http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Tel ... caid=17524
Hehehe widać o tym jeszcze nikt nie pomyślał. No i ciekawe co panasonic wymyśli. Dodam że nie traktuje WP jako wyroczni bo tam 99% artykułów jest sponsorowanych ale suche fakty chyba nikt nie sponsoruje.
Ładnie... Przyznam, że nie wiedziałem o tak dużej różnicy w poborze prądu! prawie 3x więcej niż LCD i CRT Jeżeli zabronią, to tylko sprzedaży, na pewno osoby które mają plazmę nie będą ścigane Chociaż kto wie jak to będzie.. I tak płacenie za światło 3x więcej to już spora kara..
Ciekawe co dla nich to jest "przeciętny odbiornik", a po drugie nie widziałem 42 calowego CRT ale jeszcze widać mało wdziałem. Chodzi mi o sam fakt kierunku rozwoju technologia tutaj plazma widać jest przegrana w przedbiegach. A z LCD jeszcze można dużo wycisnąć chociażby LED i technologie oszczędności energii.
PS. Ten bład w topicu ktoś mógł by poprawić.
Oszczędność nie jest jej mocną stroną, a tu jeszcze mają ją zabronić. Z jednej strony to dobrze, większa oszczędność, ale z drugiej strony jakby zamiast wycofania z rynku (i tak większość producentów już ją wycofała), producentom kazali informować o takich defektach. Jakieś nalepki na tv, ulotki typu "chcesz płacić 3x tyle za prąd, kup mnie (plazma)" Całkowite wycofanie z rynku nie jest dobre, bardzo spowalnia rozwój technologiczny. A śmiejecie się z plazmy, moim zdaniem ta technologia ma większe możliwości, bo nie ma ograniczenia wielkości pixela, wielkości diody. Tam jest plazma, jednolita maź, tylko dzisiejsza technologia nie pozwala na wyciągnięcie tego, co już w tym momencie zdobyła technologia LCD czy ledowa. To są same spekulacje, ale pewnie tak samo jak z CRT, tak za parę lat będzie wchodziła do użytku codziennego OLED, jakieś trójwymiarowe i może później zrobią coś z plazmą... Jak uważacie?
Zimny napisał(a):
Ładnie... Przyznam, że nie wiedziałem o tak dużej różnicy w poborze prądu! prawie 3x więcej niż LCD i CRT Jeżeli zabronią, to tylko sprzedaży, na pewno osoby które mają plazmę nie będą ścigane Chociaż kto wie jak to będzie.. I tak płacenie za światło 3x więcej to już spora kara..