anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Wild Media Server

profile.country.pl_PL.title
daropierwszy
Początkujący

Wild Media Server

Witam serdecznie
Postanowiłem założyć nowy temat odnośnie tego nowego programu.
Można go pobrać tu http://www.wildmediaserver.com/" target="_blank
Mam pytanie odnośnie programu Wild Media Server, ktoś napisał że jest bardzo łatwy w użyciu, no cóż niestety mi się nie udało oglądnąć żadnego filmu na nim, na ps3 nie mam najmniejszych problemów, po zainstalowaniu ps3 wszystkie pliki ładnie chodzą, natomiast wyczytałem że ten program WMS jest lepszy i wogóle super więc postanowiłem go zainstalować, i myślałem że faktycznie nie będzie żadnych problemów, Brawia pliki widzi ale nie może ich odtworzyć, więc już kiszka bo trzeba pewnie coś przestawiać w ustawieniach,, niestety nie znam angielskiego a rosyjskiego już nie pamiętam.
Oczywiście szukałem instrukcji w naszym języku no ale, nie ma oczywiście, program wygląda dość ciekawie ale czy mógłby mi ktoś pomóc z ustawieniem tego czegoś żeby to zadziałało? bo skoro tv pliki widzi to chyba powinien je odtworzyć?, i nie ma znaczenia jakie nie czyta żadnych.
Czekam Drodzy Przyjaciele na pomoc
pozdrawiam z Podbeskidzia
Więcej informacji o tym programie można znaleźć tu http://www.hdtv.com.pl/forum/kamery/443 ... ia-23.html

12 ODPOW. 12
3943-----
Początkujący

Witam
Może i lepiej w nowym temacie
całkiem bez pomocy nie pójdzie, ponieważ obsługuje masę różnych urządzeń: konsole do gier,
różne typy i marki TV, urządzenia mobilne i diabli wiedzą co jeszcze.Te najczęściej spotykane (ok 20) są dla ułatwienia konfiguracji na rozwijanej liście i niestety musisz mu to pokazać.
po kolei (u góry)setting>(po lewej)device>(na początku u góry)type i wybrać właściwe z listy.Resztę danych wpisuje zdaje się sam ale równie dobrze można wprowadzić posługując się instrukcją.
Dla przykładu w moim odznaczone dlna 1.5 ; http 1.0
bufor plików dla tego urządzenia rozkręciłem do 50000 kb
w liście poniżej (z ptaszkami) zaznaczyłem kolejno 2,3,4,5,6,8
MOVIES *.avchd,*.hdv,*.mpeg_ps_pal
MUSIC mp3
PHOTO jpeg,jpg
NA początek powinno wystarczyć
Pozdrawiam :c37

daropierwszy
Początkujący

Nie działa :( Mp3 chodzi foty też ale filmu żadnego nie mogę odpalić, wybieram jakiś plik wciskam ok ładuje się i po chwili na lapku mignie tylko czarne okno takie jak w dosie i już wyskakuje napis na tv odtwarzanie niemożliwe :c8

3943-----
Początkujący

Witam!
Spróbuj wejść w ustawienia z poziomu telewizora - Video - WMS - Filmy - Setting - Media Device Type - Sony Playstation 3 (DLNA zgodne z twoim telewizorem) i naciskać + w pilocie aż się odpali (pokaże się na telewizorze zielony ptaszek). Pozdrowienia świąteczne. Napisz czy się udało. Jak nie będziemy kombinować dalej.

Pozdrawiam

daropierwszy
Początkujący

Udało się i działa, jest wielki ptaszek na ekranie :thumbsup: może w końcu uda się odpalić jakiś film?
Również życzę wesołych i przepraszam że zawracam głowę w święta

tomekkk-----
Początkujący

Próbowałem wms i lipa. Dużo ustawień, zgubić się można. Zainstalowałem serwer ps3 i działało wszystko bez kombinowania. No nie wszystko, chwila na forum i po konfiguracji. No tak, you tuba nie udało się uruchomić.

3943-----
Początkujący

Witam
Możesz mi wierzyć na słowo że nie tyko you tuba i przynajmniej ja nigdy nie zapewniałem nikogo że będzie lekko i łatwo. PSMS jest na prawdę dobry w przeważającej ilości przypadków.
Bez you tuba idzie żyć, popatrz na mnie (przynajmniej na razie)
pozdrawiam :c37

Zimny_
Użytkownik

Tomekkk, nie pękaj tak szybko! Ja powoli uczę się WMS i wydaje mi się coraz przyjemniejszy. Niestety u siebie nie mogę (mam W4500), muszę oszczędnie dozować czas u koleżanki na jej W5500 :D Więc idzie powoli, ale idzie.

3943-----
Początkujący

Witam
Też ci chętnie pomogę, jeśli twoja decyzja nie jest ostateczna.
Zresztą nic to nie kosztuje, i potraktuj to jako zabawę.
Pozdrawiam

Zimny_
Użytkownik

Zresztą nic to nie kosztuje, i potraktuj to jako zabawę.

Przede wszystkim rzeczy tego typu trzeba traktować jak zabawę. Jeśli nie wychodzi to przeanalizować na spokojnie, zapytać. Z nerwami to od razu można rzucić i zaprzestać kombinowania - które może ułatwić nam korzystanie z tego typu rzeczy.