anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

TV jako monitor dla PC przez Wi-Fi

profile.country.pl_PL.title
wernyhora
Początkujący

TV jako monitor dla PC przez Wi-Fi

Jest sporo postów dotyczących podłączania laptopów czy PC do TV i wykorzystanie go jako monitora za pomocą kabli HDMI.
Natomiast czy ktoś z Was łączył TV z takim celem ale poprzez Wi-Fi ?
Owszem są programy typu PS3 MB, które umożliwiają oglądanie sobie zdjęć i filmów. Podłączyłem sobie i działa. Internet w TV też mi działa.
Mnie natomiast interesuje aby sobie połączyć laptop bez grzebania się z kablami i móc pograć sobie w gierkę na dużym ekranie.

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

wernyhora napisał(a):

Mnie natomiast interesuje aby sobie połączyć laptop bez grzebania się z kablami i móc pograć sobie w gierkę na dużym ekranie.

Szczerze mówiąc próbowałem coś takiego osiągnąć z laptopem i projektorem instalacyjnym i nie poszło :(

Być może z TV będzie inaczej - tam to była kwestia softu.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Pomysł świetny, jednak ciężki do wykonania. Sam telewizor ma ograniczone możliwości wykorzystywania połączenia WiFi. W telewizorze nie ma systemu operacyjnego który umożliwiłby podobne rozwiązanie. Idea DLNA jest oparta na wykorzystywaniu zasobów sieciowych - więc tu również są ograniczenia. Moim zdaniem przy obecnych standardach nie jest to możliwe, przynajmniej nie jest mi znane takie oprogramowanie.