anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

telewizja kablowa inea...żarty sobie stroją ?

jumajeej
Początkujący

telewizja kablowa inea...żarty sobie stroją ?

Witam. Może trochę nie to forum , ale jednak porusze temat. Tak wiec sytuacja wygląda tak , mieszkam w Poznaniu i i w domu mam telewizje od operatora Inea. Wszytko pięknie i ładnie tyle , ze w jednym pokoju. Problem pojawia sie wtedy kiedy kupiłem nowy TV do drugiego pokoju i chciałem wykupic drugi pakiet HD z nagrywarka i innymi bajerami. Otóż okazuje sie ze uf operator firma Inea jest delikatnie mówiac tak zacofana ze "w jednym lokalu nie moge mieć dwóch dekoderów HD" , maksymalnie co moge to multiroom cyfrowy eeeh . Mam do Was pytanie czy znacie moze jakies inne rozwiazanie telewizji naziemnej (bez "talerza" ) z canal+sport w swojej ofercie? Znalazłem vectre ale w Poznaniu nie instajują swoich sieci.......Moze cos innego ?

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
Każda kablówka ma swój rejon działania. Nie wszystkie które są w Poznaniu, mogą być dostarczone do Twojego domu, czy mieszkania. Tą sprawą musisz się już sam zainteresować, bo ciężko stwierdzić co u Ciebie będzie działało.
Nie znam Twojego dostawcy sieci i nie znam specyfikacji jego kodowania itd. Jest jedna możliwość, którą możesz głębiej się zainteresować. Są takie urządzenia "splitery bezprzewodowe, które rozprowadzają sygnał w promieniu kilku - kilkunastu - kilkudziesięciu metrów, w zależności od urządzenia. Urządzenie "Matka" umieszczasz w jednym miejscu, przy jednym telewizorze, a inne podłączasz pod dodatkowe tunery łączące się z "Matką". Mniej więcej tak to działa.
Dlaczego bronisz się przed telewizją satelitarną? Z satelitarnych mogę polecić Ci Nkę (świetna jakość obrazu, dużo kanałów HD, Liga Mistrzów, liga niemiecka) i Cyfrę (drożej, gorsza jakość kanałów, ale za to kanały Cyfry i dużo piłki nożnej z najlepszych lig świata i z ligi polskiej).