anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony wybiera Operę na przeglądarkę dla telewizorów

tomdm-----
Początkujący

Sony wybiera Operę na przeglądarkę dla telewizorów

W dzisiejszym ONET-cie na głównej stronie w dziale Technowinki pojawiła się ciekawa informacja
nt. wybrania Opery jak przeglądarki dla telewizorów Bravia.

:smileyarrow: http://technowinki.onet.pl/wiadomosci/sony-wybiera-opere-na-przegladarke-dla-telewizorow,1,4118572,a...

Tomasz

2 ODPOW. 2
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Ciekawe, jak będzie wyglądała i jaka będzie funkcjonalność Opery w Bravi. Jest to jedna z lepszych przeglądarek. Na Open House 2011 chciałem zobaczyć jak to wygląda. Niestety dostałem informacje, że aplikacja ta nie jest jeszcze gotowa. Podobno pierwsze modele najprawdopodobniej będą wymagały aktualizacji przez Internet, w celu dodania Opery.
Z tego co wyczytałem Opera będzie kompatybilna ze standardami HTML5, HbbTV and OIPF. Gdzieś w necie znalazłem informacje (nie wiem na ile pewną), że Sony wspólnie z Apple i Adobe pracuje nad wspólną aplikacją zwiększającą funkcjonalność Opery o środowisko Flash, możliwość odtwarzania filmów itd. Czas zweryfikuje...

profile.country.pl_PL.title
marcinnek_
Początkujący

Apple z flashem to raczej po drodze nie ma, stąd parcie w kierunku HTML5.

Swoją drogą ciekawie to wygląda. Powoli telewizor zamienia się w pełni funkcjonalny komputer domowy - divx, internet, dlna. jak to poskładać w całość to można nigdy laptopa/pc-ta nie podpiąć do telewizora i mieć wszystko to samo :)