anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SONY 40 KDL40EX710AEP

profile.country.pl_PL.title
mek73-----
Początkujący

SONY 40 KDL40EX710AEP

wczoraj odebrany telewizor dziś miał być fajny wieczór filmowy a tu pac i po kilku godzinach w sumie od wczoraj oglądania czarny pasek o szerokości ok 6-7cm pionowy przedzielił obraz na dwie części i co musiałem spakować i zobaczymy jak teraz sprawa zostanie załatwiona (kupiony w NEO24pl) to takie moje doświadczenie pozdrawiam :c8

17 ODPOW. 17
mek73-----
Początkujący

Witam po długiej ciszy wrócił tv z serwisu po naprawie dokładnie 23.12.2010 :c4 ( zakup 18.11.2010 )

Tomekisk
Początkujący

Możesz coś więcej powiedzieć, wymienili matrycę czy dali Tobie nowy TV?
Powiedz mi, na jaki okres dostałeś gwarancję? bo swego czasu sony reklamowała się że daje na TV Bravia 5 letnią gwarancję a w sklepie dzisiaj się dowiedziałem, że już jest tylko 2 lata.
Jesteś zadowolony ze swojego TV??jakie są Twoje odczucia co do jakości obrazu? masz kablówkę, satelitę??
Ja osobiście zastanawiam się nad zakupem Sony KDL-40EX500 bo porównując dane techniczne ma prawie wszystko to co twój, bez zbędnych moim zdaniem bajerów jak czujnik obecności, tylko inne podświetlenie CCFL co się przekłada na niższa ok. 500zł cenę.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

W salonach Sony do końca roku gwarancja jest pięcioletnia. Co będzie po nowym roku to jest w gestii centrali.

Zimny_
Użytkownik

EX500 jest również bardzo dobrym modelem. Właśnie główna różnica to podświetlenie. Proponuję pójść do sklepu i porównać charakterystykę obrazu na obu modelach. Osobiście raczej wybrałbym EX500.

mek73-----
Początkujący

witam
podzieliłbym bym się tą informacją ale sam nie wiem ponieważ nie ma żadnej info co zostało zrobione jak spakowałem instrukcje karę gwaran. nawet nie nakleiłem naklejki w miejsce na gwarancji NEO24 zamiast pieczątki chyba tego nie potrzebują nie mam takiej wiedzy natomiast tv został naprawiony co do gwarancji mam 2 lata myślę żę można przedłużyć za opłatą obraz na satelicie świetny na analogu 1,2,3,polsat ok tvn,puls taki se :thumbsup:

kopik2222
Poszukiwacz

Witam 

Aby nie zaczynać nowego tematu podłączę się do tego a dokładnie chodzi o pasek jaki dziś pojawił sie na moim TV KDL40EX711. Pytanie do fachowców :slight_smile: Matryca uszkodzona? Wymiana przez serwis na miejscu czy wysyłka? Tak na marginesie dobrze że przedłużyłem...TV.jpg

Mylagos
Użytkownik

Witam.

Czy matryca czy elektronika płyty głównej - na odlegość po zdjęciu nie da się ocenić. Kontakt z serwisem i umówienie wizyty technika to najlepsze wyjśćie.

A oto link:
http://www.sony.pl/support/pl/contacts/tvhc

kopik2222
Poszukiwacz

Dzięki za odpowiedź i za poradę ale telewizor sam się naprawił w niedzielę wieczorem.Przez caly weekend był ten pas. Dzwoniłem do sonego wezmą chętnie telewizor na testy ale czy coś z nich wyniknie to niewiadomo. Wolałem odpuścić bo zabiora sprzęt na tydzień lub dłużej i okaże się ze nie widzą uszkodzenia. Chyba że jestem w błędzie? Nie znam się, mają może jakaś możliwość zlokalizowania błędu czy byłej usterki?