Podziel się wrażeniami!
Nie wiem gdzie to wkleić więc wstawiam tu.
Co możecie mi powiedzieć na ich temat. Sam trochę szukałem i znalazłem tylko coś takiego
"wyświetlanie materiału wideo z częstotliwością 240Hz i kontrastem dynamicznym rzędu 3800-100.000:1"
W artykule było napisane, że mają BE3 i Motion Flow oraz, że są wprowadzone na rynek Japoński, znaczy to, że nie będą dostępne w innych krajach??
Może ma ktoś trochę informacji o tych nowościach
Ciężko teraz powiedzieć, ale miej na uwadze to, że do Polski nie dociera całkiem sporo produktów, zwłaszcza z wyższej półki, więc można i tak rozumieć sformułowanie na rynek japoński. Czas pokaże, teraz najbliższym modelem wchodzącym chyba będzie z5500 w lipcu?
Trochę inne modele są na rynek japoński i amerykański(głównie różnią się nazwą ale mają swoich odpowiedników w warunkach europejskich). Te 240 hz wynika z tego, że w systemie NTSC wyświetlanych jest 60 klatek na sekundę (W Palu 50). Więc 240 hz jest odpowiednikiem naszych 200. Dla mnie model zbliżony (na pierwszy rzut oka) do Z5500, która w połowie roku pojawi się w Europie.
Trochę mnie ciekawi opis funkcji tych modeli bo sam opis BE3 mnie nie bawi. Tak dla siebie chciałbym zobaczyć jakie to ma podświetlenie czy sam panel bo w Z widać, że poszli o krok do przodu a raczej wrócili do poprzedniego stanu
Nie rozumiem, czemu BE3 Cię nie bawi? Na początku przed wejściem były obawy co do jego wydajności, ale w5500 pokazało, że się sprawdza (mimo gorszego podświetlenia i panelu 8 bitowego). Z5500 będzie 10 bitowy panel i poprzednie podświetlenie także, nie wiem co więcej wymagać (no oprócz LEDów oczywiście )
Razak napisał(a):
Nie rozumiem, czemu BE3 Cię nie bawi?
Slimak pisał chyba o opisie BE3
a czemu by nie lubię patrzeć nie tylko co jak gra ale też jak wygląda dana część (chyba nikt mi nie powie, że nie lubił rozkręcać zdalnych samochodów i innych takich, aby zobaczyć co jest w środku). Chodziło mi o rodzaje zamontowane w tych modelach, czy są 8 czy 10 itd.
No to widzę, że tylko ja mam takie "zboczenie" co do konstrukcji o ciekłych kryształach trochę tam słyszałem i o działaniu w matrycach też, a tak to trochę zboczyliśmy z kursu bo mi chodziło o jakiś opis tych modeli ale pewnie skoro są tylko na rynek japoński to będę musiał zadowolić się tym co znalazłem .