anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

seria W5 i F5

3432-----
Początkujący

seria W5 i F5

Nie wiem gdzie to wkleić więc wstawiam tu.
Co możecie mi powiedzieć na ich temat. Sam trochę szukałem i znalazłem tylko coś takiego
"wyświetlanie materiału wideo z częstotliwością 240Hz i kontrastem dynamicznym rzędu 3800-100.000:1"
W artykule było napisane, że mają BE3 i Motion Flow oraz, że są wprowadzone na rynek Japoński, znaczy to, że nie będą dostępne w innych krajach??

Może ma ktoś trochę informacji o tych nowościach :question:

8 ODPOW. 8
Razak-----
Początkujący

Ciężko teraz powiedzieć, ale miej na uwadze to, że do Polski nie dociera całkiem sporo produktów, zwłaszcza z wyższej półki, więc można i tak rozumieć sformułowanie na rynek japoński. Czas pokaże, teraz najbliższym modelem wchodzącym chyba będzie z5500 w lipcu?

scarface-----
Początkujący

Trochę inne modele są na rynek japoński i amerykański(głównie różnią się nazwą ale mają swoich odpowiedników w warunkach europejskich). Te 240 hz wynika z tego, że w systemie NTSC wyświetlanych jest 60 klatek na sekundę (W Palu 50). Więc 240 hz jest odpowiednikiem naszych 200. Dla mnie model zbliżony (na pierwszy rzut oka) do Z5500, która w połowie roku pojawi się w Europie.

3432-----
Początkujący

Trochę mnie ciekawi opis funkcji tych modeli bo sam opis BE3 mnie nie bawi. Tak dla siebie chciałbym zobaczyć jakie to ma podświetlenie czy sam panel bo w Z widać, że poszli o krok do przodu a raczej wrócili do poprzedniego stanu ;)

Razak-----
Początkujący

Nie rozumiem, czemu BE3 Cię nie bawi? Na początku przed wejściem były obawy co do jego wydajności, ale w5500 pokazało, że się sprawdza (mimo gorszego podświetlenia i panelu 8 bitowego). Z5500 będzie 10 bitowy panel i poprzednie podświetlenie także, nie wiem co więcej wymagać (no oprócz LEDów oczywiście ;) )

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Razak napisał(a):

Nie rozumiem, czemu BE3 Cię nie bawi?

Slimak pisał chyba o opisie BE3, a nie o technologi... Tu się zgodzę, nie ma dobrego, dosyć szczegółowego opisu BE3. Temat był też poruszany w tym wątku, masz też zdjęcie porównawcze:
viewtopic.php?f=57&t=1759&start=20

chciałbym zobaczyć jakie to ma podświetlenie czy sam panel

Chciałeś zobaczyć podświetlenie i panel? Jako części ;) ?

w Z widać, że poszli o krok do przodu a raczej wrócili do poprzedniego stanu

Nie jestem konstruktorem, ale krok do tyłu, krok do przodu powinno oceniać się po końcowym wyniku. W W5500 okazało się, że stawiając kroczek do tyłu, skoczyli bardzo daleko do przodu :shock:

3432-----
Początkujący

Slimak pisał chyba o opisie BE3

Tak to też byłoby dość ciekawe ale mi nie chodziło o sam silnik BE3 czy jego opis ale opis modelu W5 i F5 jaki znalazłem jest bardzo ubogi i właśnie to mnie nie cieszy (było tam napisane,że ma BE3 i prawdę mówiąc tylko tyle), chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej.

Chciałeś zobaczyć podświetlenie i panel? Jako części ;) ?

a czemu by nie lubię patrzeć nie tylko co jak gra ale też jak wygląda dana część (chyba nikt mi nie powie, że nie lubił rozkręcać zdalnych samochodów i innych takich, aby zobaczyć co jest w środku). Chodziło mi o rodzaje zamontowane w tych modelach, czy są 8 czy 10 itd.

Co do kroku to już nie chce mi się wklejać ;) (i znowu tłumaczenie) to chodzi mi o dane na papierze , w w5500 nie wykorzystali 10 bitowego panelu a tu powrót.
Co do obrazu to oczywiście zgadzam, że wszystko najlepiej wyjdzie w praniu. :)

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

a czemu by nie lubię patrzeć nie tylko co jak gra ale też jak wygląda dana część (chyba nikt mi nie powie, że nie lubił rozkręcać zdalnych samochodów i innych takich, aby zobaczyć co jest w środku). Chodziło mi o rodzaje zamontowane w tych modelach, czy są 8 czy 10 itd.

Nie jestem aż tak techniczny. Dla mnie ważniejsze jest to jak wygląda obraz na danym ekranie, a nie jak wygląda cewka, czy śrubka... :smileyhappy:
Tu masz parę info, poczytaj sobie na pewno Cie zainteresuje, skoro lubisz spojrzenie od strony technicznej.
http://www.e-telewizory.pl/contents,technologia_lcd.htm

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wy%C5%9Bwi ... ystaliczny

http://www.google.pl/search?q=budowa++t ... =firefox-a

3432-----
Początkujący

No to widzę, że tylko ja mam takie "zboczenie" co do konstrukcji ;) o ciekłych kryształach trochę tam słyszałem i o działaniu w matrycach też, a tak to trochę zboczyliśmy z kursu bo mi chodziło o jakiś opis tych modeli ale pewnie skoro są tylko na rynek japoński to będę musiał zadowolić się tym co znalazłem ;).