Podziel się wrażeniami!
Witam,
mam pytanie gdzieś w necie wyczytałem ze po instalacji programu ps3 media serwer mozna bezpośrednio z kompa przesyłać z kompa do telewizora muzykę czy oglądać zdjęcia .
Chciałem zapytać czy potrzebny jest do tego konsola PS3 ??
mam telewizor KDL-40EX500 podłączony kablem ethernet do netu, komp jest podpięty na wifi. Czy jeśli zainstaluję PS3MS będę mógł bezpośrednio z kompa oglądać fotki czy słuchać muzyczki ?? Czy będę również w stanie oglądać filmy bezpośrednio z kompa bez konieczności podłączania kompa do telewizora kablem ?? Proszę o info
zna ktos odpowiedz na poniższe pytanie ??
szlaq napisał(a):
witam,
dziekuje za pomoc w ostatniej sprawie wszystko hula
ostatnio zrodziło sie u mnie jednak nowe pytanie ))
przez PS3MS ogladam na tv filmy no i chcialem zapytac czy da sie film w formacie avi puscic od powiedzmy 30 min bo przyznam ze w opcjach tego nie znalazłem a przewijanie trwa dosyc długo nieczesto konczac sie informacja błąd odczytu z serwera . Czy mozna jakos przeskoczyc do dowolnego momentu filmu ???
z góry dziekuje za pomoc
Nie ma takiej możliwości. Jedynie można przewijać...
Jaka jest jakość filmów przy korzystaniu z tego programu?? Jak mam film Bluray na komputzerze i go prześle do TV to będzie w tej samej jakości jakbym oglądał przez odtwarzacz BR??
Nie odtwarzałem jeszcze filmu z płyty przez PS3 Media Serwer. Później to sprawdzę. Na pewno taki przesył będzie wymagał bardzo szybkiego połączenia sieciowego.
Jakość filmu HD będzie bardzo zbliżona do tego odtwarzanego na komputerze. Filmy Blu ray na 100% będą gorszej jakości niż odtwarzane z odtwarzacza. Dlaczego? Ponieważ przechodzą konwersję na inny format.